Primarul Sucevei: Sper ca pe 6 martie sa putem aproba bugetul pe 2017


Intră acum și în grupul de

Ion Lungu sustine o conferinta de presa la Primaria Suceava.

LIVE TEXT:

”Sper ca pe 6 martie sa putem aproba bugetul pe 2017, daca nu se intampla nimic special.

Am primit multe solicitari la Asociatia Municipiilor din Romania referitor la salarizarea unitara. La Suceava avem insa bani pentru maririle salariale si e bine.

Directorii din Primaria Suceava au salarii mai mari ca primarul. Sper sa intre in vigoare legea salarizaii unice si sa nu existe dezechilibre mari.

Legea salarizaii unice trebuie data foarte repede pentru ca altfel nu va fi stimulata munca si performanta in unitatile administrative.

O problema asteptata si discutata la buget e cea legata de banii pentru strazi. Eu as vrea toate strazile asfaltate, dar avem prins 30 milioane lei, adica 7,9 %.

Eu sper sa reusim sa reparam cat mai multe strazi si sa avem o circulatie normala. O sa discutam dupa buget planul de reparatii si asfaltari.

Nu mai vreau sa intru in polemica cu nimeni la Teatru si o sa discutam sa numim un membru in CA. Eu o sustin pe dna Angela Zarojanu.

Angela Zarojanu are capacitatea sa faca o strategie acolo si sa aduca lumea in sala. Sunt convins ca poate sa faca ordine si ca are expertiza necesara. Nu ascund ca eu am rugat-o pe dna Zarojanu sa se sacrifice pentru comunitate pentru ca acolo e activitate voluntara.

Eu zic ca e o chestie importanta. Un site de turism din Anglia a facut un top al oraselor si suntem pe 4. Ne onoreaza pozitia asta.

Dupa 1 martie vom merge la fata locului si ne vom ocupa de sistematizarea rutiera in zona comerciala a Sucevei. Avem prinsi bani si vrem sa introducem unda verde dupa o sincronizare atenta a traficului rutier. Ramane o problema de grad 0 sa facem ceva pana la sarbatorile de Pasti.

La alegerile interne din PNL cu siguranta voi candida. O sa vad la ce si cum. La Suceava lucrurile in PNL sunt in ordine, avem presedinte nu avem alageri.

O raza de soare si de speranta trebuie sa primim de la Bucuresti de la PNL. De acolo trebuie sa vina ceva pozitiv.

Nu o spun cu rautate, dar lucrurile scapa de sub control la salarizare. Un sofer de la nu stiu ce agentie nationala are salariu mai mare ca primarul.”


Intră acum și în grupul de