ASP sustine ca apa din Burdujeni arata o imbunatatire a calitatii


Intră acum și în grupul de

Dupa ce consilierul local sucevean, Ovidiu Dontu (PSD) i-a cerut demisia primarului în exercitiu al municipiului resedinta de judet, Ion Lungu, pe considerentul ca a mintit populatia cartierului Burdujeni atunci când a anuntat ca acestia au la robinete apa din sursa Berchisesti (râul Moldova) si au prezentat o serie de buletine de analiza a apei din mai multe zone, cu valori diferite, ASP Suceava vine cu o serie de precizari.

Seful ASP Suceava, Odette Nicolae, precizeaza ca rezultatele analizelor de laborator mentionate în cele doua buletine de analiza chimica eliberate de laboratorul ASP Suceava sunt nerelevante, din cauza ca recoltarea probelor nu a fost facuta de personal specializat din cadrul ASP Suceava.

Rezultatele analizelor efectuate în acelasi laborator pentru probele recoltate din reteaua de distributie din cartierul Burdujeni , de catre personalul de specialitate al ASP Suceava în aceeasi zi, de 02/04/2008, au relevat faptul ca probele analizate se încadreaza în prevederile Legii 458/2002 si ale Legii 311/2004.

 

„Parametrul conductivitate nu este un parametru de potabilitate a apei, ci unul orientativ, care caracterizeaza mineralizarea unei surse de apa si indica, cu o oarecare probabilitate, provenienta apei din retea. Indicatorii de potabilitate a apei sunt : amoniacul, nitritii si oxidabilitatea. Toti acesti parametri se încadreaza în limitele Legii 458/2002 si ale Legii 311/2004.

Comparativ cu saptamâna anterioara, s-a constatat o scadere a oxidabilitatii apei, ceea ce indica o îmbunatatire a calitatii apei distribuite în cartierul Burdujeni.

Concluziile trase de catre domnul Ovidiu Dontu sunt subiective si nerelevante si arunca o lumina nefavorabila asupra activitatii ASP Suceava si ACET Suceava, care colaboreaza în mod cît se poate eficient în scopul asigurarii unei calitati corespunzatoare a apei potabile distribuite populatiei Judetului Suceava. Personal, îmi exprim dezaprobarea cu privire la modul trunchiat si subiectiv de prezentare a unor rezultate de laborator  nerelevante si mai ales de concursul oferit de un functionar public cu functie de conducere din institutia noastra, care si-a depasit atributiile mentionate în fisa postului”, sustine Odette Nicolae.


Intră acum și în grupul de