Handbal, Liga Nationala : Odorheiul vrea revansa. CS Universitatea incepe asaltul final pentru cupele europene!


Intră acum și în grupul de

HC Odorhei – CS Universitatea Suceava, duminica, 6 aprilie

În turul campionatului, CS Universitatea administra o înfrângere severa echipei HC Odorhei, liderul de atunci al Ligii Nationale. Sucevenii au câstigat cu scorul de 32-21 si au detronat formatia antrenata de Constantin Stefan din fotoliul de lider. Între timp lucrurile s-au schimbat, universitarii ajungând pe locul cinci iar harghitenii pe opt. Totusi, diferenta de puncte dintre cele doua grupari este de numai doua puncte astfel ca partida de duminica are o miza importanta pentru ambele cluburi. CS Universitatea spera sa prinda un loc de cupa europeana în timp ce Odorhei-ul pare sa nu fi digerat nici acum esecul din toamna. Mai mult, adversarii de mâine ai elevilor lui Petru Ghervan au un parcurs foarte bun pe teren propriu acolo unde doar Steaua si CSM Medgidia au reusit sa se impuna. De asemenea, campioana HCM Constanta a remizat la Odorhei, scor 25-25 si prin urmare, pentru Bibirig&Co. partida din etapa a XXII-a va fi una dificila, lucru recunoscut si de antrenorul Petru Ghervan. „Cu siguranta vom juca în fata unei echipe dornice de revansa. Din câte am înteles, cei de la Odorhei considera ca de la înfrângerea suferita la Suceava a început declinul lor în acest campionat. Va trebui sa ne mobilizam si sa încercam sa obtinem cât mai mult din aceasta confruntare. Din pacate, este posibil sa nu putem conta pe serviciile lui Ioan Tcaciuc care are o viroza respiratorie” a mentionat antrenorul “studentilor”. 

În ultimul meci de campionat, CS Universitatea a învins pe teren propriu formatia CSM Oradea în timp ce harghitenii au pierdut la Resita. Din pacate nici handbalistii nostri nu au stralucit în partidele din deplasare din acest campionat acolo unde au obtinut doar doua succese si trei remize. “Am încredere în baieti. Suntem foarte aproape de a ne îndeplini obiectivul dar campionatul se joaca pâna la ultima etapa si de aceea trebuie sa strângem cât mai multe puncte. În meciul tur am demonstrat ca suntem mai buni decât formatia din Odorhei si astept sa se întâmple asta si duminica” a declarat Mihai C., purtatorul de cuvânt al formatiei sucevene.

Partida dintre HC Odorhei si CS Universitatea Suceava se va disputa duminica, de la ora 11 si va fi arbitrata de brigada bucuresteana Belu/Dobre.

Etapa a XXII-a a început de miercuri, când a avut loc derbiul dintre Stiinta Bacau si UCM Reisita în care handbalistii lui Aihan Omer s-au impus si au devansat gruparea bacauana. 

Iata programul celorlalte partide din aceasta runda:


Intră acum și în grupul de