Handbal, Liga Nationala : Obiectivul Universitatii Suceava: 6 puncte in ultimele 5 etape!


Intră acum și în grupul de

Aflati pe locul cinci în clasamentul Ligii Nationale, handbalistii suceveni viseaza deja la Cupa Challenge. Cum pâna la finalul sezonului Universitatea mai are de disputat doar cinci meciuri, antrenorul Petru Ghervan si-a stabilit obiectivul pentru ultimul asalt spre Europa: 6 puncte din 10 posibile.

Primele cinci locuri din Liga Nationala duc sigur în Europa, iar Suceava se afla pe ultimul dintre ele. Un singur meci pierdut însa de “studenti” si Universitatea risca sa coboare pâna pe treapta a opta a clasamentului. Tocmai de aceea, handbalistii suceveni se pregatesc serios în aceasta perioada pentru a lua cât mai multe puncte în finalul de campionat. Primul dintre examenele ramase va fi sustinut în compania formatiei HC Odorhei. În economia punctajului final, antrenorul Petru Ghervan recunoaste totusi ca altele sunt jocurile în care si-a propus sa obtina puncte.” Sigur ar fi foarte bine daca am obtine doua puncte în meciul de duminica însa nu trebuie sa uitam ca vom juca pe teren propriu cu Stiinta Bacau si UCM Resita doua grupari foarte puternice care lupta pentru un loc pe podium. Îmi doresc sa mai adunam înca sase puncte din aceste ultime cinci etape si atunci sigur ca sansele noastre de a prinde locul sase sunt mult mai mari” a precizat seful bancii tehnice a universitarilor.  

Locul sase ar trimite Suceava în Europa doar cu o singura conditie: UCM Resita sa câstige si anul acesta Cupa Challenge. Antrenorul Universitatii este de parere ca elevii lui Aihan Omer vor avea o “dubla” foarte grea, în semifinalele competitiei. “Cred ca UCM Resita are forta sa câstige si în acest an Cupa Challenge. Mai greu pentru ei va fi în semifinale acolo unde vor înfrunta pe Benfica Lisabona. Daca trec de echipa portugheza sunt favoriti la câstigarea trofeului” a încheiat Petru Ghervan.


Intră acum și în grupul de