Andreica vrea soft performant si plata orelor suplimentare pentru APIA Suceava


Intră acum și în grupul de

Deputatul sucevean Romica Andreica (PD-L) a anuntat ca va face o interpelare catre ministrul agriculturii, în vederea clarificarii situatiei programului pentru computere ce ruleaza în cadrul Agentiilor Judetene de Plati în Agricultura (APIA). Acesta a spus vineri, într-o conferinta de presa, ca în momentul de fata, programul dupa care sunt obligati sa lucreze toti angajatii APIA Suceava este neperformant, iar specialistii sunt nevoiti sa astepte zile întregi pâna când pot încarca o pagina cu situatiile rezolvate. „Soft-ul folosit pentru APIA se blocheaza tot timpul si nu este competitiv. S-a ajuns în situatia de a se lucra pe timpul noptii, ca sa poti avea acces la el”, a explicat parlamentarul sucevean.  

Mai mult, el a spus ca desi orele efectuate peste program sunt destul de multe, salariatii nu pot fi platiti pentru ore suplimentare, pentru ca legea de organizare interna a APIA nu prevede acest lucru. „Voi face o interpelare si voi cere si orele suplimentare sa fie platite, alaturi de corectarea erorilor din sistemul de operare”, a precizat deputatul Andreica.

Nu este exclus ca perioada în care s-a organizat licitatia pentru stabilirea programului de lucru în sistem, sa coincida cu cea în care seful lui Andreica, senatorul Gheorghe Flutur, conducea Ministerul Agriculturii.


Intră acum și în grupul de