Vasile Tofan ravneste la inca un mandat de primar la Falticeni


Intră acum și în grupul de

Primarul în functie al municipiului Falticeni, Vasile Tofan, a fost lansat duminica, în mod oficial, în cursa pentru un nou mandat. Actiunea a fost coordonata de deputatul PD-L, Romica Andreica, si s-a desfasurat în cladirea fostului cinematograf din localitate. Peste 500 de persoane au luat parte la manifestare, la care au mai fost prezenti membrii Biroului Judetean al partidului, în frunte cu presedintele Gheorghe Flutur. Alaturi de Vasile Tofan au mai fost si primarul de Suceava, Ion Lungu, senatorul Constantin Gheorghe, deputatul Dumitru Pardau, secretarul general si secretarul general adjunct al PD-L, Marius Vatavu, respectiv Ioan Balan si vicepresedintii Petru Carcalate, Vasile Ilie, Viorel Seredenciuc si Niculai Barba, precum si secretarul executiv Cristina Iordachel.  

La Falticeni a fost lansat duminica un tandem: primar-viceprimar, alaturi de Tofan fiind scos la lupta si omul de afaceri Constantin Simeria, propus pentru fotoliul de viceprimar. „La nivel de judet, noi mergem deja pe tandemul presedinte de Consiliu Judetean-primar, si ne-am gândit ca nu ar fi rau sa lansam si un tandem local primar-viceprimar”, a explicat deputatul Andreica. Cu aceeasi ocazie au fost lansati si candidatii pentru Consiliul Local Falticeni, printre acestia regasindu-se oameni de afaceri, profesori, medici si ingineri. Pe lista se afla printre altii directorul magazinului Fidelio – Catalin Costea, directorul administrativ al Spitalului Falticeni – Mircea Lupu, oamenii de afaceri Gheorghe Artenie, Ion Neamtu si Gabriel Morosanu  si profesorii Neculai Ciocan, Ioan Taulea, Angela Gaspar si Dan Ovidiu sau tânarul Constantin Corbu. „Echipa pe care am prezentat-o este cea mai valoroasa dintre toate celelalte echipe competitoare. Si nu numai ca trebuie sa aveti încredere în ea, dar o sa si confirme”, a tinut sa remarce primarul Vasile Tofan. Candidatura lui Tofan pentru un nou mandat a fost lansata sub sloganul „Unul mai bun nu gasiti, altul mai „rau” nu va trebuie!”.  

Discursul candidatului a fost unul care a legat trecutul de prezent si mai ales de viitor. Tofan a adus aminte ca a preluat o primarie aflata în faliment, cu datorii de peste 70 de miliarde de lei vechi, primarie pe care a adus-o „pe plus”. „În 2004, la Falticeni nu exista nici macar un WC public. Asta era realitatea, iar astazi sunt destui care vin si tot arata cu degetul. Pot sa critice, dar nimeni nu ma poate acuza de lipsa de preocupare. Nu am avut în acesti patru ani alta menire decât primaria Falticeniului”, a explicat Tofan. El a subliniat ca s-a preocupat foarte mult de profesionalizarea aparatului propriu si de alcatuirea unei echipe competitive care sa deserveasca cetatenii cu promptitudine si eficienta. „Poti sa fii ca primar Napoleon, daca nu ai în spate o armata de profesionisti si oameni care sa stie sa faca treaba, nu poti reusi”, a mentionat primarul. El a aratat ca atunci când a preluat functia  de primar, contabilitatea se tinea pe raboj, iar angajati cu studii superioare erau foarte putini. „ Astazi toti sunt înscrisi si urmeaza cursurile unei facultati afara de doi-trei aflati în pragul pensionarii si care, neavând îndrazneala sa urmeze cursurile unei facultati, sa-si completeze studiile, candideaza azi la functia de primar”, a spus Tofan, facând referire la contracandidatul sau de la PSD, Sabin Ghilea.

Omul care a încheiat seria discursurilor politice a fost presedintele PD-L, senatorul Gheorghe Flutur. El a vorbit celor prezenti despre necesitatea unei guvernari de dreapta la nivelul judetului, un judet în care, în opinia lui, revolutia înca nu a ajuns. „Judetul Suceava este un judet unde Revolutia româna nu a ajuns si ar trebui sa ajunga pe 1 iunie, când se termina de numarat voturile, pentru ca imediat dupa 1989, la nivelul judetului s-au cuibarit oameni care si înainte au condus si stim foarte bine cum au condus”, a subliniat Gheorghe Flutur. Liderul PD-L este de parere ca PSD „este tinut în brate în zonele sarace unde a cântat oda saraciei”, însa a atras atentia ca stânga nu poate combate saracia. „Cu stânga, eventual se construiesc baroni, se mângâie corupti, dar saracia nu se poate combate”, a explicat senatorul. El a aratat cât de importanta este câstigarea presedintiei Consiliului Judetean pentru ca judetul sa intre într-o noua etapa de dezvoltare. „Trebuie întrebati PSD-istii de ce drumul european se opreste la Roman si se duce înspre Iasi si nu vine spre Siret, asa cum ar fi normal. Trebuie întrebati ce fel de investitori au adus în afara de Omar Hayssam în judetul Suceava. Astea sunt întrebari la care trebuie sa raspunda si cred ca în fiecare zi trebuie sa le scriem factura tranzitiei pentru ca ei trebui sa o plateasca”, a spus Flutur.

El le-a transmis democrat-liberalilor ca trebuie sa câstige localitate cu localitate la alegerile locale „ca un infanterist” pentru ca de succesul de la locale depinde în mare masura victoria la alegerile generale.


Intră acum și în grupul de