50 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică la meciurile care se joacă în acest weekend în municipiul Suceava


Intră acum și în grupul de

Zeci de jandarmi suceveni vor asigura măsurile de ordine publică la meciurile de fotbal, handbal și volei care se joacă în acest weekend în municipiul reședință de județ.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava, slt. Nicoleta Andronic, în zilele de 24 și 25 februarie, 50 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică în zonele în care sunt organizate evenimente la care se estimează participarea unui număr mare de persoane.

”În cooperare cu lucrători ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, jandarmii vor acţiona pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a următoarelor manifestări: meciul de fotbal, din cadrul Ligii a II-a, dintre echipele A.C.S. Foresta Suceava și A.S.U. Politehnica Timisoara, pe stadionul Areni din municipiul Suceava, 25 februarie; meciul de handbal, din cadrul Ligii Naționale, dintre echipele C.S. Universitar Suceava și Dinamo București, în sala de sport a Liceului cu Program Sportiv Suceava, 25 februarie; meciurile de volei (play-off-uri) din cadrul Diviziei A 2, dintre echipele C.S.M. LPS Suceava și CNNT Juniors Craiova, în sala de sport ,,Unirea”, 24-25 februarie”, a precizat Andronic.

Pentru desfăşurarea în condiții de siguranță a evenimentelor sportive Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava informează suporterii cu privire la următoarele aspecte:

  • legislaţia în vigoare interzice persoanelor fizice deţinerea, folosirea sau efectuarea oricăror operaţiuni cu materiale pirotehnice, aşadar spectatorii nu au voie să introducă în stadion astfel de obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor la competiţii sportive;
  • spectatorilor le este interzis sã ocupe alte locuri decât cele prevãzute pe documentele de acces, precum şi refuzul eliberãrii acestora la avertismentul verbal al reprezentanţilor societãţii specializate de protecţie şi pazã sau al forţelor de ordine;
  • este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă;
  • este interzis accesul în stadion cu substanţe toxice, băuturi alcoolice, recipiente, corpuri contondente, cuţite, pumnale ori alte asemenea obiecte confecţionate pentru tăiere, împungere sau lovire;
  • participanţii la manifestări sportive trebuie să respecte măsurile stabilite de organizatori şi forţele de ordine pe traseele către locul de desfăşurare a meciului, în apropierea şi în incinta arenei sportive.

Totodată, purtătorul de cuvânt al IJJ Suceava a mai arătat că în data de 25 februarie a.c., jandarmii suceveni vor asigura măsurile de ordine publică pe timpul desfășurării manifestării de protest autorizate, în fața Palatului Administrativ Suceava, intitulată ,,Susținerea actualei echipe de fotbal Steaua București în Liga I”.

”Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava recomandă participanţilor la această manifestare să respecte regulile stabilite de organizatori şi forţele de ordine pentru desfăşurarea în condiţii optime a activităţilor, să acorde o atenţie sporită modului de asigurare a bunurilor de valoare şi să evite implicarea în conflicte de orice natură.

În cazul în care observă producerea unor fapte antisociale, cetăţenii se pot adresa direct jandarmilor şi poliţiştilor aflaţi în dispozitivele de ordine publică sau pot solicita sprijin prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112”, a menționat Nicoleta Andronic. (Irina Lițu)


Intră acum și în grupul de