Universitatea din Suceava are cea mai mare lipsă de locuri de cazare în cămine studențești din țară. Alexandru Băișanu susține construirea a două noi cămine prin programul CNI


Intră acum și în grupul de

Universitatea Suceava are cea mai mare rată de cereri pentru locuri în căminele studențești din țară, aceasta fiind de 2,29 cereri la numărul de locuri de cazare, a declarat, joi, deputatul ALDE Suceava, Alexandru Băișanu, care a menționat că ar trebui ca cel puțin două noi cămine studențești să fie finanțate în municipiu.

Băișanu a spus într-o conferință de presă că în acest an Compania Națională de Investiții  urmează să asigure finanțarea pentru construcția a 30 de noi cămine studențești în țară, el apreciind că Universitatea Suceava ar trebui să beneficieze de două de astfel de investiții.

Deputatul ALDE, care este și conferențiar universitar, a spus că Universitatea Suceava are cea mai mare rată de cereri de locuri în cămine studențești din țară, de 2,29, în timp ce Universitatea Al. I.Cuza din Iași are o rată de 1,82, Universitatea Politehnică din București de 1,17, sau Universitatea de Medicină și Farmacie din București de 1,12.

„La Suceava e cel mai mare raport de cerere și cred că este nevoie ca să fie construite cel puțin două cămine noi pentru că suntem la dublul cererii față de alte universități”, a spus Băișanu.

El a arătat că CNI va aloca sigur fondurile pentru un cămin studențesc nou din cele 30 care vor fi construite, dar consideră că este necesar să fie alocate fonduri pentru două în condițiile în care în alte zone există riscul ca un nou cămin să nu fie ocupat în totalitate.

Băișanu a mai spus că Universitatea din Suceava deține în proprietate și teren pentru construcția de noi cămine în Campusul universitar 2. (Alin Dima)


Intră acum și în grupul de