Alexandru Băișanu a explicat de ce s-a abținut la vot în cazul OUG 13/2017 la fel ca Victor Ponta: Nu poți vota ceva ce nu există


Intră acum și în grupul de

Liderul ALDE Suceava, deputatul Alexandru Băișanu, a declarat, joi, că a votat pentru adoptarea OUG 14/2017 prin care se abroga OUG 13/2017, iar când s-a supus la vot respingerea OUG 13/2017 a decis să se abțină întrucât nu se poate vota ceva ce nu există.

Băișanu a menționat că la acest vot s-au mai abținut deputații PSD Victor Ponta și ALDE, Steluța Cătăniciu și că a rămas suprins că inițiatorul acestei ordonanțe, fostul ministru al Justiției, Florin Iordache, a votat pentru respingerea a ceea ce el a propus.

Liderul ALDE Suceava a mai declarat că el a spus imediat după adoptarea OUG 13/2017 care modifica unele prevederi din Codul Penal pentru a le pune în acord cu deciziile Curții Constituționale, că un asemenea proiect trebuia să fie dezbătut în Parlament.

El a mai explicat că după ce a fost votată OUG 14/2017 de abrograre a OUG 13/2017, această ordonanță nu mai exista și nu avea cum să fie supusă votului.

”Am predat logica și nu pot să votez ceva ce nu există”, a spus Băișanu.

El i-a asigurat pe suceveni de buna sa credință și că va vota întotdeauna după propria conștiință. (Alin Dima)


Intră acum și în grupul de