Viceprimarul Sucevei, Marian Andronache, susține că arborii care s-au rupt vineri din cauza vântului puternic erau aparent sănătoși și nu erau propuși pentru tăiere


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul municipiului Suceava, Marian Andronache, a declarat, vineri, că arborii care au fost doborâți, dimineața, de vânt și care au căzut peste două mașini erau aparent sănătoși și nu făceau parte din arborii avizați pentru tăiere.

Andronache a declarat că Primăria Suceava are în vedere periodic, inventarierea copacilor care pot prezenta probleme și că această activitate se realizează an de an pe întreaga suprafață a  municipiului Suceava de echipe mixte formate din reprezentanți ai Serviciului de Situații de Urgență, Direcției Generale a Domeniului Public și Agentiei pentru Protecția Mediului Suceava.

Viceprimarul a menționat că în cazurile în care s-a decis că este nevoie de tăiere a fost solicitat avizul de mediu și s-a procedat la tăierea arborilor respectivi, iar în prezent sunt aproximativ 200 de arbori pentru care s-a primit aviz de mediu pentru a fi tăiați.

„Curios este faptul că nici unul dintre arborii care au fost doborâți vineri de vânt și au produs probleme nu se regăseau printre cei care urmau să fie tăiați. Erau copaci buni, sănătoși, cel puțin în aparență, cei care au creat probleme. În condițiile de vânt care a bătut în rafale de peste 100 de km/h, conform atentionarilor meteo, se putea întâmpla orice”, a declarat Andronache.

Pe lângă căderile unor arbori au mai fost probleme  şi la şarpantele unor blocuri precum şi desprinderea tencuielilor la două blocuri turn de pe Calea Obcinilor din municipiu, a mai spus Andronache.

”Mulțumesc celor care au intervenit cu promptitudine pentru a degaja carosabilul acolo unde a fost cazul. S-a acționat cu trei echipe, două de la domeniul public și o echipă de la Serviciul situatii de urgența tot din cadrul Primăriei Suceava, dotate cu motofierastraie , mașină cu nacelă şi patru mijloace de transport”, a precizat viceprimarul Marian Andronache.

Două persoane care se aflau, vineri dimineața, într-un autoturism au fost rănite ușor după ce un arbore din parcul central al municipiului a căzut peste mașină din cauza vântului puternic.

Din cauza vântului puternic, un alt arbore a căzut peste o mașină pe o stradă din Suceava, fără să fie înregistrate victime.


Intră acum și în grupul de