Un copil de patru ani din Zaharești care s-a pierdut joi după amiaza, găsit vineri dimineața de proprietarul unei stâne. Poliția a angrenat pentru căutări peste 120 de persoane


Intră acum și în grupul de

Peste 120 de persoane au participat în noaptea de joi spre vineri la cea mai amplă acţiune din acest an pentru găsirea unui copil de 4 ani care a dispărut de la domiciliu, acesta fiind găsit vineri dimineața la peste opt kilometri de zona unde fusese văzut ultima dată.

Potrivit Poliției Județene Suceava, peste 120, jandarmi, lucrători ISU, poliţişti de frontieră şi voluntari sub coordonarea poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – IPJ Suceava au desfăşurat activităţi de căutare, folosind toată tehnica din dotare, inclusiv camere de termoviziune şi câini special antrenaţi pentru căutarea de persoane.

Poliția a fost sesizată joi seara la ora 19.18 că un copil în vârstă de 4 ani, a dispărut de la domiciliu cu patru ore înainte – în jurul orei 16.00.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că minorul locuia fără forme legale împreună cu bunica  sa în satul Zaharești din comuna Stroiești, iar în jurul orei 16.00, el a ieșit în fața porții, unde se aflau mai mulți copii pentru a se juca.

El s-a îndepărtat de ceilalți copii, în timp ce se juca cu un cățel și nu a mai fost găsit, iar iniţial, familia a efectuat căutări pe cont propriu sesizând poliţia după 4 ore după constatarea dispariţiei.

Conducerea  IPJ Suceava a activat centrul de monitorizare, fiind constituit un punct de comandă care a coordonat activitățile de căutare și investigare, iar pentru căutare şi scotocire au fost organizate echipe mixte formate din polițiști de investigații criminale, ordine publică, criminalistică, conductor câini, rutieră, criminalitate economică, angajați ISU, IJJ, Serviciul Poliției de Frontieră Suceava, Poliția Locală Suceava și voluntari.

Căutările au fost orientate în special în perimetrul unde copilul fusese  văzut cu puțin timp înainte de dispariție, respectiv pe câmpul din apropiere și terenurile agricole și au fost utilizate echipamentele de termoviziune şi câini specializaţi, fiind efectuate verificări pe o rază de aproximativ 7 kilometri de la locul dispariției, iar în paralel au fost continuate activitățile de investigare în rândul familiei, al vecinilor, al prietenilor, fiind efectuată și ancheta din ”ușă în ușă” și verificări la unitățile spitalicești de pe raza județului și la Centrul de Primire Urgență Minori Suceava.

De asemenea, poliţiştii au informat cetățenii, în special pe cei care locuiesc în zone izolate cu privire la eveniment și la semnalmentele copilului dispărut, iar în urma acestor măsuri, vineri dimineaţa, în jurul orei 08.30 copilul a fost găsit de proprietarul unei stâne aflată la circa 8 kilometri de zona în care fusese văzut ultima dată.

O echipă operativă formată din polițiști s-a deplasat de urgență în respectiva zonă, greu accesibilă, unde l-a identificat pe copil și l-a transportat spre ambulanța sosită în zonă.

Copilului i s-a acordat primul ajutor, starea lui fiind stabilă, după care a fost internat în  Secția Unitate Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean Suceava, iar situația medicală este bună, având doar o ușoară deshidratare.

Situația a fost sesizată D.G.A.S.P.C. Suceava în vederea monitorizării situației de risc și pentru a analiza dacă se impun eventuale măsuri de protecție, fiind  informată și autoritatea tutelară din cadrul Primăriei Stroiești.

Totodată au fost informați membrii familiei despre identificarea minorului și măsurile ulterioare dispuse.

În urma activităților desfășurate până în prezent nu au rezultat suspiciuni că minorul ar fi fost victima vreunei infracțiuni.

„Recomandăm încă o dată părinţilor să manifeste responsabilitate în supravegherea copiilor , iar în cazul unor dispariţii să sesizeze de îndată poliţia, fiecare clipă fiind extrem de importantă pentru salvarea minorului”, arată Poliția Suceava.


Intră acum și în grupul de