FOTBAL liga I : Rapid, Dinamo, Poli Timisoara si Unirea Urziceni – cvartetul cu 49 de puncte


Intră acum și în grupul de

Farul Constanta – Rapid Bucuresti           0 – 0

Daca pâna la partida cu Farul, rapidistii aveau sanse mici de a mai prinde locul doi, egalul scos sâmbata seara la Constanta a facut misiunea una de-a dreptul imposibila. Cu un George Curca în zi de gratie, portarul gazdelor amintind de paradele din zilele bune, „rechinii” au reusit un 0-0 datator de sperante, oferindu-i lui Marian Rada primul insucces pe banca giulesteana.

Farul a început mai bine partida, sutul lui Voiculet din minutul 2 punându-l în dificultate pe Andrade, portarul rapidist respingând în corner. Goalkeeper-ul brazilian s-a evidentiat din nou în minutul 8, când a scos un nou sut al constantenilor, trimis de aceasta data de Bacila.

Oaspetii si-au aratat si ei coltii în minutele 13 si 15, dar George Curca nu a avut probleme la suturile trimise de Emil Dica si de Cesinha. Rapidul a controlat în mare parte ultimele minute ale reprizei întâi. Din pacate pentru ei, au avut ghinion la finalizare, tabela ramânând neschimbata pâna la pauza.

Dupa iesirea de la cabine, spectacolul fotbalistic a lipsit cu desavârsire. Todoran, în minutul 50 si Nicolae Grigore, sase minute mai târziu, au semnat primele ocazii ale reprizei, fara efect însa pe tabela de marcaj. Introdus pe teren în minutul 62, Daniel Pancu a adus un suflu nou atacurilor giulestene. În minutul 67, a prins un sut de la distanta, aparat însa de Curca. Dupa doar câteva secunde, idolul rapidistilor a realizat o actiune de toata frumusetea, deschizându-l superb pe Cesinha. Din pacate pentru elevii lui Marian Radu, portarul Farului s-a aflat în zi de gratie, iesind dintre buturi si respingând de la picioarele brazilianului.
Cea mai importanta faza a partidei a avut loc în minutul 73. „Îngalbenit” pentru a doua oara, Costin Lazar a fost eliminat pe buna dreptate de centralul Aurelian Bogaciu. Aflati în superioritate numerica, constantenii au prins curaj si au fortat golul. Au avut doua ocazii mari. Prima, în minutul 85, când Emil Nanu a încercat o finalizare fantezista, cu calcâiul. A doua, în ultimele secunde de joc, când Gerlem a scapat singur-singurel cu Andrade. Din pacate pentru „rechini”, totul s-a demonstrat a fi în zadar, tabela ramânând neschimbata pâna la ultimul fluier al lui Bogaciu.

Farul: Curca – Farmache, I. Barbu, Schiopu – Bacila, Todoran, Ben Teekloh, Voiculet – Gosici (Emil Nanu, 74), Chico (Gerlem, 60).Antrenor: Ion Marin.

Rapid: Andrade – Sapunaru, Maftei, Leonard, Bozovic – E. Dica (Herea, 88), N. Grigore, C. Lazar, Cesinha – Boya (Joao Paolo, 78), Burdujan (Pancu, 62). Antrenor: Marian Rada.

 

Poli Timisoara – Universitatea Cluj          3 – 0

Armenii Artiom si Arman Karamian sunt în mare forma în acest retur de campionat. Cei doi gemeni au marcat primele doua goluri pentru Poli, în partida câstigata de timisoreni, 3-0 cu Universitatea Cluj, pe teren propriu.

Balul a fost deschis de Arman. Fotbalistul armean a interceptat în minutul 41 pe partea dreapta o pasa trimisa gresit de Bilica, a sutat la coltul lung, iar mingea a intrat în poarta dupa ce a sters bara. „Sepcile rosii” au iesit de la cabine cu un nou suflu, dar si cu doua suturi periculoase ale lui Edvan (46) si Goga (55), cel din urma fiind scos cu dificultate de portarul Marius Popa.

Totul s-a demonstrat a fi însa în zadar. Minutul 60 avea sa aduca fericirea totala în familia Karamian. Celalalt armean de pe teren, Artiom, a încântat asistenta cu un sut plasat la coltul lung, prin care Poli s-a distantat la doua goluri pe tabela. Balul a fost înheiat de Ionel Ganea, capitanul banatenilor marcând în mintul 81, dupa o combinatie de efect cu Marian Aliuta.

Scor final 3-0 si matineul pare din ce în ce mai aproape pentru Universitatea Cluj. „Sepcile Rosii” au ramas în continuare pe ultimul loc al Ligii I, cu 20 de puncte din 27 de partide.

Poli Timisoara: Popa – Badoi, Brezinski, Luchin, Milhazes – Abiodun, Borbely, Aliuta (Shroj, 82), Art. Karamian (T. Balan, 83) – Ganea, Arm. Karamian (Martinez, 74). Antrenor: Dusan Uhrin Jr.

 “U” Cluj: Merlier – Ungurusan, Cordos (Astorga, 46), Bilica, Dancia – Bundea (Bad, 68), Edvan, Boudarene, G. Coman – Goga, Silvasan. Antrenor: Alpar Meszaros.

 

Otelul Galati – Dinamo Bucuresti              0 – 1

Câinii rosii par sa-si fi revenit, în asteptarea tehnicianului Mircea Rednic. Ei au reusit sa se impuna sâmbata în fata uneia dintre echipele incomode ale campionatului intern, Otelul Galati. Victoria dinamovistilor este cu atât mai pretioasa cu cât ea a fost obtinuta în deplasare, pe terenul siderurgistilor de la malul Dunarii.

Unicul gol al partidei a fost înscris de Danciulescu, în minutul 64. El a fost lansat de Adrian Cristea si l-a învins pe portarul Kolev, sutând în stânga lui, la coltul lung, fara preluare. O faza frumoasa într-un meci sarac în spectacol. Merita consemnata ocazia pe care a avut-o Daniel Stan în minutul 23, când a sutat complet aiurea din pozitie buna, si mai ales, lovitura de cap a lui Paraschiv, care a trimis mingea în transversala portii lui Lobont, în minutul 49. Pe final, Szekely a scapat spre poarta, dupa greseala lui Bostina, dar bucurestenii au avut noroc.

În contul dinamovistilor figureaza si ocazia lui Bratu, care putea sa deschida scorul înca din minutul 5, dar Kolev s-a opus.

Un meci fara spectacol, dar trei puncte mari pentru jucatorii din Groapa. Dinamo lupta pentru Cupa UEFA, în timp ce Otelul lui Petre Grigoras si-a schimbat obiectivul: evitarea retrogradarii.

Au evoluat formatiile:

Otelul: Kolev – Giurgiu, Jelev, Nogo, S. Ilie (Salagean, 63) – Szekely, Paraschiv, Iorga (Viglianti, 65), Deac – E. Jula, D. Stan (Elek, 75). Antrenor: Petre Grigoras

Dinamo: Lobont – Blay, Izvoranu, L. Goian, Pulhac – Cristea (Torje, 89), Ropotan, Margaritescu, C.Munteanu (Bostina, 74) – Bratu (Miranda, 46), Danciulescu. Antrenor: Cornel Talnar

 

Universitatea Craiova – Gloria Bistrita    1 – 1

Aflata într-o forma de zile mari, care a mai spalat din pacatele primei parti a campionatului, Universitatea Craiova a remizat, scor 1-1, cu Gloria Bistrita. Elevii lui Ovidiu Sabau au fost însa cei care au jucat mai frumos, scapând în final victoria printre degete.

Pe un stadion “Extensiv” gol, din cauza suspendarii dictate de Comisia de Disciplina a FRF, bistritenii au început în forta, atacând din primele minute. Golul a venit de-abia cu cinci minute înainte de intrarea la cabine, când Razvan Dobre a înscris cu un sut din unghi, dupa o actiune personala pe partea stânga de atac a Gloriei.

Dupa pauza, oltenii au început sa îsi arate si ei coltii, însa fara succes pe tabela. Golul egalizator avea însa sa pice în minutul 79: idolul din Banie, Ionel Lutu, a centrat perfect un corner pentru Dina, iar acesta a marcat din doar doi metri, devenind salvatorul Universitatii.

Dupa meci, antrenorul oaspetilor, s-a declarat multumit de joc si de rezultat. „Repriza întâi ne-a apartinut în proportie de 60 la suta, dar în partea a doua nu am mai rezistat. Craiova a fost superioara, a pus presiune si puteam pierde meciul. Am fost mai putin inspirat decât Napoli la schimbari. Cred ca daca mai facem doua, trei puncte, ne putem considera salvati de la retrogradare. Asta ar fi o performanta, anul asta ne-am depasit conditia”, a declarat Ioan Ovidiu Sabau.

“U” Craiova: Bornescu – Dananae, D. Stoica, Mitchell, Dilevsky – Barboianu (Lutu, 67), Saceanu (Gângioveanu, 46), A. Ionescu – Wobay, Fl. Costea – Dina (M. Costea, 85). Antrenor: Nicolo Napoli.

Gloria Bistrita: Tatarusanu – D. Matei, A. Muresan (Dumitra, 61), Frasinescu, Toma, L. Turcu – Negrean, Nalati (Fl. Ganea, 70), R. Dobre – Tilinca, Coroian (I. Arhire, 80). Antrenor: Ioan Ovidiu Sabau.

 

Poli Iasi – Unirea Urziceni  2 – 3

Meciul de debut al etapei a XXVII-a din Liga I a prezentat un spectacol de zile mari, elevii lui Dan Petrescu reusind sa se impuna la capatul unei partide de senzatie, care a avut un start pe masura.

Prima repriza nu a mai avut nevoie de nicio introducere între cele doua echipe, ambele formatii dând drumul unui joc ofensiv, în dorinta de a înscrie un gol cât mai repede cu putinta. Dupa ce ialomitenii l-au scos în evidenta pe Branet în debutul partidei, iesenii s-au repliat si au deschis scorul în minutul 6. La o faza fixa care nu putea sa anunte decât o centrare periculoasa, Cristea a trimis cu mult efect un balon de pe partea stânga, iar mingea l-a pacalit pe veteranul Stelea si a intrat în plasa, dupa ce a lovit transversala. Lovitura de exceptie a fostului atacant stelist nu i-a bucurat pe elevii lui Ionut Popa decât 3 minute, Bogdan Mara reusind egalarea cu un sut plasat de la 13 metri, dupa ce balonul i-a revenit în urma cornerului executat de Bogdan Stancu.

Dan Petrescu s-a mai calmat dupa egalare si i-a trimis în continuare pe elevii sai în atac, acestia punctând înca o data în minutul 15, gratie bâlbâielii din careul iesean. Marius Onofras s-a trezit cu mingea la picioare si nu l-a iertat pe Branet, marcând un gol asemanator cu cel reusit de Bogdan Mara. Unirea Urziceni a prins mai mult curaj datorita rasturnarii de situatie si în minutul 18, fotbalistii ialomiteni erau cât pe ce sa dea marea lovitura, însa balonul timis de Bordeanu a fost scos în extremis de pe linia portii.

Destul de surprinzator, oaspetii s-au retras apoi în jumatatea lor de teren, preferând sa se apere. Ofensiva condusa de Andrei Cristea a profitat, dar nu îndeajuns încât sa faca o diferenta pe tabele de marcaj. Atacantul iesean era cât pe ce sa repete executia din debutul partidei, dar lovitura libera batuta de el în minutul 31 a trecut la o palma de bara stânga a portii lui Stelea. Buta a ratat si el egalarea în faza imediat urmatoare, reluarea sa din afara careului trecând putin pe lânga buturile adverse.
Dupa iesirea de la cabine, ostilitatile au continuat în acelasi ritm alert, Poli Iasi aruncându-se în atac pentru a salva o partida care îi putea scapa de la retrogradare. Lucrurile nu au mers prea bine în ofensiva ieseana, Unirea Urziceni revenind în cele din urma la cârma jocului. Dupa câteva actiuni „adormite”, Mara si-a trecut din nou numele pe tabela în minutul 59, atacantul profitând din plin de o noua greseala a apararii adverse. Patru minute mai târziu, Bogdan Stancu putea aduce un avantaj mai mare, însa lobul trimis peste portarul Branet a fost imprecis.

Raspunsul a venit cu un sfert de ora înaintea fluierului de final, Bogdan Stelea respingând târziu sutul în forta trimis de Miclea de la peste 30 de metri. Cu toate ca fotbalul parea ca a „murit”, Paruolo a reusit o superba lovitura de cap de la 11 metri, în minutul 83, reducând astfel din scorul favorabil oaspetilor. Meciul a renascut din acel moment, iesenii presând extraordinar în atac, unde au fost opriti prin fault. Cristea putea reusi egalarea în ultimul minut de joc, dar Stelea s-a opus providential la lovitura libera executata plasat, lânga bara.

Meciul s-a încheiat astfel cu scorul de 2-3, când nimeni nu se astepta la un asemenea spectacol în „Copou”, dat fiind faptul ca gazonul s-a prezentat în conditii dezastruoase, iar cele doua echipe puteau apela la un joc prudent, ambele având nevoie disperata de puncte.

Poli Iasi: Branet – Ad. Ilie, Munteanu, Kalai, Homei – Bersnjak, Milea, Naidin (Straton, 84), Buta (Miclea, 54), Sfârlea (Paruolo, 71) – A. Cristea. Antrenor: Ionut Popa.
Unirea Urziceni: Stelea – Bordeanu, Munteanu (Mehmedovic, 71), Galamaz, E. Nicu – Onofras (Brandan, 86), Burns, Gomes, Mara (Cr. Constantin, 66) – Danalache, B. Stancu. Antrenor: Dan Petrescu.


Intră acum și în grupul de