Brutariile din judet – verificate de inspectorii de munca


Intră acum și în grupul de

Unitatile de morarit-panificatie din judet au facut obiectul unui amplu control al inspectorilor de munca suceveni. Potrivit inspectorului-sef al ITM Suceava, Mihai Airinei, a fost verificat un numar de 45 de agenti economici cu acest domeniu de activitate, care aveau încadrati 813 angajati cu forme legale. În timpul verificarilor, inspectorii au depistat si 7 persoane ce munceau „ la negru”, fiind aplicate tot atâtea sanctiuni, valoarea totala a acestora fiind de 10.500 lei. Mihai Airinei, a precizat luni, în cadrul unei conferinte de presa, ca au mai fost aplicate sanctiuni în valoare de 6.300 lei pentru alte abateri, cum ar fi ore suplimentare sau ture de noapte neplatite.

Acesta a dat ca exemplu firmele Mixtin din comuna Galanesti, La Dorna Pane si Antonio din Falticeni, care au fost amendate cu câte 1.500 lei, pentru câte o persoana care muncea fara forme legale, si societatea comerciala Every Day Suceava cu doua persoane, sanctiunea fiind de 3.000 lei.

Firma Antonio din Falticeni a mai fost sanctionata si pe linia securitatii muncii cu 2.000 lei pentru neasigurarea de materiale pentru instruirea personalului. Mihai Airinei a mai spus ca amenzi de câte 4.000 lei au fost puse agentului economic Salva din Câmpulung Moldovenesc pentru neefectuarea instruirii salariatilor privind protectia muncii si Pantramet Suceava pentru executarea de lucrari electrice fara personal calificat în aceasta meserie.

Pe de alta parte, seful Inspectoratului Teritorial de Munca Suceava a spus ca inspectorii au efectuat o serie de verificari privind schimburile de noapte efectuate de angajati, la statii peco, restaurante, baruri, cazinouri. Astfel, au fost controlate 17 societati comerciale, fiind aplicate 10 sanctiuni si 15 avertismente. „Societatea comerciala V.P. Construct Radauti, cu profil de alimentatie publica, a fost sanctionata cu 4.500 lei, dupa ce au fost depistate trei persoane ce munceau fara forme legale”, a mentionat Mihai Airinei. În privinta avertismentelor, acesta a spus ca majoritatea au fost date pentru lipsa pontajelor sau pentru ca schimburile de noapte nu erau platite cu sporuri de noapte.    


Intră acum și în grupul de