Concediere colectiva la firma de constructii „Fine Style” Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul Teritorial de Munca Suceava a primit o notificare din partea unei firme de constructii din orasul Gura Humorului, prin care se anunta concedierea colectiva a unui numar de 57 de salariati. „Fine Style ne anunta ca un numar de 57 de angajati vor intra in somaj tehnic, pentru ca agentul economic intra în lucrari de modernizare- reabilitare, dotari cu utilaje, fapt ce necesita concediere colectiva”, a declarat inspectorul-sef al ITM Suceava, Mihai Airinei, luni, în cadrul unei conferinte de presa.

Pe de alta parte, acesta a declarat ca în luna martie au încetat un numar de 2.808 contracte de munca, iar în total pe trimestrul I al acestui an 7.800. „Cea mai mare fluctuatie se înregistreaza în comert si constructii, dar si în domeniul exploatarilor forestiere”, a precizat Mihai Airinei.

Tot în luna martie s-a dispus sistarea activitatii pentru un numar de 21 instalatii ce încalcau normele de securitate. „Majoritatea echipamentelor a caror activitate a fost întrerupta provin din sectorul constructii si prelucrarea lemnului. Este vorba despre îndepartarea aparatorilor de la echipamente, ceea ce poate favoriza aparitia accidentelor de munca”, a mai adaugat Mihai Airinei.   


Intră acum și în grupul de