Țigări de contrabandă de aproape 200.000 de lei depistate de polițiștii de frontieră suceveni. Un grup de contrabandiști a reușit să fugă în Ucraina


Intră acum și în grupul de

Țigări de contrabandă de aproape 200.000 de lei au fost găsite, duminică, de polițiștii de frontieră suceveni abandonate de contrabandiști.

Astfel, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch Serițan, polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F.Vicovu de Sus au observat, duminică după amiaza, în jurul orei 17.00, cu ajutorul aparaturii din dotare, în apropierea frontierei de stat pe direcția  orașului Vicovu de Sus, un grup de persoane care se deplasa de la frontieră spre interiorul ţării, transportând colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au încercat reţinerea suspecților și au făcut somaţiile prin voce, dar aceștia s-au retras pe teritoriul statului ucrainean.

Imediat au fost anunțate și autoritățile de frontieră ucrainene despre eveniment, totodată procedându-se la monitorizarea zonei, ocazie cu care au fost descoperite mai multe baxuri cu țigări și o scândură din lemn pe care contrabandiștii au folosit-o pentru a nu lăsa urme peste frontieră.

FOTO: Arhivă

În baxuri au fost găsite  7.500 pachete de țigări, marca Marble, de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 82.500 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării și se continuă cercetările în vederea depistării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Şi polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina au descoperit 9.050 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 99.550 lei.

În acest caz se efectuează verificări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării. (N.B.)


Intră acum și în grupul de