Patru motociclete căutate în Italia depistate în Vama Siret. Motocicletele fuseseră dezmebrate și transportate cu două microbuze spre Ucraina


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Siret au depistat patru barbati care transportau, cu două microbuze, 93 de piese provenite de la 4 motociclete căutate de către autorităţile din Italia.

Cele două microbuze și piesele motocicletelor au fost reținute în vederea cercetărilor, iar cele patru persoane sunt cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire.

Astfel, duminică, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret s-au prezentat pentru a ieși din țară patru bărbați, cu cetățenie ucraineană, româno-ucraineană și moldovenească având vârste cuprinse între 26 și 41 de ani, care călătoreau cu două microbuze marca Mercedes, respectiv Volkwagen.

În urma controlului efectuat asupra mijloacelor de transport, echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a constatat că bărbații transportau mai multe piese de motocicletă.

Existând suspiciuni cu privire la proveniența pieselor, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare ocazie cu care au constatat că acestea provin de la patru motociclete ce figurau în baza de date ca fiind “bunuri reținute pentru confiscare”, alerte introduse de către autorităţile din Italia.

În acest caz  se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, iar cele 93 de piese de motocicletă au fost ridicate în vederea confiscării.

Totodată, s-a luat măsura indisponibilizării celor două microbuze folosite la transportul pieselor de motocicletă, în vederea continuării cercetărilor. (N.B.)


Intră acum și în grupul de