CJ Suceava a aprobat indicatorii pentru modernizarea „Drumului talienilor” care va face legătura cu autostrada Iași-Tg.Mureș și pentru Panaci –Bilbor


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava a aprobat, marți, indicatorii tehnico economici pentru modernizarea drumului DJ 209 B, denumit şi ”Drumul Talienilor”, dar și pentru drumul județean Panaci-Bilbor.

FOTO: Artistul.ro

Astfel, CJ Suceava a decis modernizarea DJ 174 C Panaci-Bilbor de la kilometrul 0 la kilometrul 3+660, aflat la limita dintre județul Suceava cu județul Harghita, în extremitatea nordică a munților Bistriței, cu suma de 26,4 milioane de lei prin PNDL.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că această legătură cu județul Harghita va determina scurtarea cu circa 110 kilometri a distanței dintre Vatra Dornei și București, dar că va fi redusă și distanța din Suceava spre rețeaua de drumuri din Ardeal.

Prin modernizare se are în vedere reparații la un pod cu o lungime de 41,6 metri și 3,66 de kilometri de drum județean.

Totodată, CJ Suceava a adoptat și indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea DJ 209 B, Văleni- Stânișoara-Iesle-limita cu județul Neamț, investiția fiind estimată la 50,78 de milioane de lei, urmând să fie modernizați 14,6 kilometri de drum județean, construite două poduri noi din beton armat și reparate alte șase poduri din beton armat.

Și acest proiect urmează să fie propus spre finanțare prin PNDL.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a explicat că acest drum, care este un traseu turistic, va scurta și legătura care se va face între localități sucevene și viitoarea autostradă ce va lega Moldova de Ardeal. (Alin Dima)


Intră acum și în grupul de