Gheorghe Flutur (PNL) și Mihai Grozavu (PSD) caută soluții ca investițiile județului în drumuri să fie protejate de transportatorii agabaritici


Intră acum și în grupul de

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur și liderul grupului PSD din CJ Suceava, Mihai Grozavu, au declarat, marți, în cadrul ședinței CJ Suceava că investițiile pe care județul Suceava le face în drumuri să fie apărate de transportatorii agabaritici care contribuie la distrugerea acestor drumuri.

Mihai Grozavu a solicitat în plenul CJ Suceava executarea unui studiu de trafic pentru a se stabili portanța permisă de fiecare drum și a adăugat că nu dorește ca investiții în drumuri să fie afectate de trasportatorii de lemn cum s-a întâmplat cu Transrarău, care este un drum exclusiv turistic, dar folosit de camioane mari.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus și el că este nevoie de o strategie adoptată în Consiliul Județean pe această temă, amintind că pe drumuri din județul Suceava circulă camioane care în țările de origine nu mai au acest drept pentru că au depășit masa pe osie.

”Aceste drumuri trebuie făcute și apărate”, a spus Flutur care a menționat că pe lângă drumurile județene este necesar să fie apărate și drumurile naționale, apreciind că transportatorii pot folosi și calea ferată.

Totodată, în cadrul aceleiași ședințe, când s-a discutat activitatea Poliției Județene,  Gheorghe Flutur a declarat că este preocupat de siguranța cetățeanului.

El a salutat propunerea consilierului județean Dan Ioan Cușnir care a cerut ca datele de contact ale polițiștilor de proximitate să fie afișate vizibil în toate zonele mai ales că este nevoie ca aceștia să poată fi ușor de găsit pentru că altfel cetățeanul de simte neprotejat, dar crede că este necesa să fie făcute mai multe acțiuni de prevenție.

Mai mult, Gheorghe Flutur a spus că pentru ca turiștii să vină cu drag în Bucovina trebuie să existe un climat de siguranță.

El a arătat că au fost străini care au provocat accidente pentru că le-a apărut o căruță în drum și nu se așteptau la așa ceva și a menționat că s-a constatat o creștere a accidentelor în mediul urban mic și în rural.

Totodată, Gheorghe Flutur a spus că a discutat cu ministrul Transporturilor pentru realizarea de marcaje rutiere pe drumurile naționale din județ, dar și continuarea modernizării drumului E 85 de la Fălticeni spre Vama Siret, a drumului național care face legătura între Adâncata și Dorohoi, a zonei din Pasul Palma pe DN 17 B, a drumului Gălănești-Vicov și Marginea- Păltinoasa. (Alin Dima)


Intră acum și în grupul de