Un şofer care transporta țigări de contrabandă a abandonat maşina după ce a fost urmărit de poliţiştii de frontieră aproape 2 km


Intră acum și în grupul de

Peste 3700 de pachete de ţigări au fost descoperite, marţi noaptea, într-un autoturism al cărui şofer a abandonat maşina pe raza localităţii sucevene Straja, în apropierea râului Suceava, după ce a fost urmărit de poliţiştii de frontieră aproape 2 kilometri.

Potrivit purtătorului de cuvânt al STPF Suceava, comisar şef Ilie Poroch Seriţan, un echipaj al SPF Brodina a depistat în trafic, marţi noapte, pe raza localităţii sucevene Straja, un autoturism marca Audi A4, înmatriculat în Irlanda, suspect că transportă țigări provenite din contrabandă.

Poroch Seriţan a precizat că şoferul autoturismului a virat brusc pe o stradă lăturalnică atunci când a observat autospeciala poliţiei de frontieră, iar poliţiştii de frontieră au pornit în urmărirea maşinii, folosind semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei din dotare.

El a spus că şoferul maşinii și-a continuat deplasarea în mare viteză și după aproximativ 2 kilometri a abandonat autoturismul în apropierea râului Suceava.

Autoturismul încărcat cu ţigări a fost dus la sediul SPF Brodina, iar în urma inventarierii au rezultat 3.730 pachete ţigări, marca Marble, de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 41 000 de lei, întreaga cantitate de ţigări fiind confiscată.

Purtătorul de cuvânt al STPF Suceava a menţionat că autoturismul în valoare de 10.000 lei a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Brodina, iar în continuare sunt efectuate  cercetări în vederea identificării persoanelor implicate în activitatea infracțională.  (Liliana Bujdei)

 

 


Intră acum și în grupul de