Un sucevean cu pachete de țigări ascunse sub haine, a încercat să treacă prin Vama Siret, prin spatele tonetei de control al documentelor


Intră acum și în grupul de

Un sucevean este cercetat pentru trecere ilegală a frontierei şi contrabandă după ce a încercat să evite controlul de frontieră, întrucât avea asupra sa produse accizabile peste plafonul vamal.

Potrivit purtătorului de cuvânt al STPF Suceava, comisar şef Ilie Poroch Seriţan, un echipaj al poliţiei de frontieră  a depistat, miercuri după-amiază, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, un bărbat care se afla în spatele tonetei destinată controlului documentelor care intenţiona să evite controlul de frontieră, pentru a intra fraudulos în ţară, deoarece avea asupra sa produse accizabile peste plafonul vamal.

Poroch Seriţan a spus că bărbatul a fost condus la sediul SPF Siret unde a fost identificat, constatându-se că are 47 ani şi este domiciliat în judeţul Suceava, iar în urma controlului amănunţit au fost descoperite în bagajele personale şi ascunse pe corp 250 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană şi doi litri băuturi spirtoase.

“Întreaga cantitate de produse accizabile a fost ridicată în vederea confiscării, iar persoana în cauză este cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat şi contrabandă, la final urmând să se ia toate măsurile legale ce se impun”, a spus Poroch Seriţan. (Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de