Studenţi voluntari, precum şi elevi suceveni şi rădăuţeni au împărţit mărţişoare şi pliante cu sfaturi pentru un stil de viaţă sănătos


Intră acum și în grupul de

Studenţi şi elevi din Suceava, precum şi elevi din Rădăuţi au împărţit, miercuri, mărţişoare cu „perla înţelepciunii”, simbol european al prevenirii cancerului de col uterin, şi pliante în cadrul campaniei de promovare “Luna februarie- Luna Naţională de prevenire a Cancerului” derulate de Direcţia de Sănătate Publică Suceava.

Potrivit directorului executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, ing. Andrei Ianovici, în cursul lunii februarie, instituţia, în colaborare cu Ministerul Sănătății, Institutul Național de Sănătate Publică, Centrul Național de Evaluare și Promovare a Stării de Sănătate, a lansat o campanie de promovare intitulată „Luna februarie- Luna Națională de prevenire a Cancerului”, campanie ce a avut ca scop prevenirea acestei maladii.

El a spus că pe parcursul campaniei a fost organizat atelierul de lucru “Asistenții medicali și mediatorii sanitari- actori activi în sensibilizarea, conștientizarea și îmbunătățirea stării de sănătate a populației prin aplicarea prevenției, efectuarea unor teste de screening care să ajute în depistarea precoce a cancerului”, la care au participat asistenți medicali comunitari și mediatori sanitari din judeţul Suceava.

Totodată, în cadrul acestei campanii, a avut loc o acţiune stradală la care au participat studenți voluntari ai Facultății de Inginerie Alimentară de la Universitatea “Ștefan cel Mare” din Suceava și elevi din clasa a XII-a de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentră Suceava, coordonaţi de profesoara Olivia Macovei, în cadrul căreia au fost  distribuite mărțișoare cu “perla înțelepciunii”, simbol european al prevenirii cancerului de col uterin.

O acţiune asemănătoare s-a desfăşurat şi la Rădăuți, elevii Colegiului Tehnic Rădăuți, coordonaţi de  profesoara Camelia Coroamă, au distribuit mărțișoare și pliante cu sfaturi pentru un stil de viață sănătos.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de