Harșovschi: 60 la sută din traficul din zona comercială e de tranzit. Un nou pod este soluția corectă pentru fluidizarea circulației


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, care a lansat în dezbatere un proiect de fluidizare a traficului rutier în zona comercială a declarat, joi seara, în emisiunea Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că așteaptă de la suceveni cât mai multe propuneri pentru a se fluidiza traficul rutier.

El a spus că din discuții se nasc idei și că de aceea dorește o reală dezbatere pe acest proiect.

„Avem o situație de fapt în zona comercială unde traficul este aglomerat”, a spus viceprimarul.

El a prezentat întregul proiect de fluidizare, cu reducerea sensului giratoriu din zona Bazar, înființarea unui culoar de viteză prin separatoare, construcția unui pasaj pietonal, dar se ia în calcul și deschiderea pasajului subteran în zona Ambro.

Harșovschi a spus că din studiul de trafic efectuat a reieșit că 60 la sută dintre cei care merg prin zona comercială sunt doar în tranzit și doar 40 la sută se îndreaptă spre centrele comerciale din zonă.

Viceprimarul a explicat că un nou pod peste râul Suceava va soluționa problema fluidizării traficului, dar până când această investiție va fi finalizată trebuie găsite soluții.

El a spus că va fi adoptată soluția cea mai bună și care afectează cât mai puține persoane.

Totodată, Harșovschi a făcut un apel sucevenilor să prezinte cât mai multe variante pentru că doar din discuții se poate ajunge la o idee bună.

El a menționat că proiectul pe care el îl propune se poate realiza în câteva zile dacă acesta va fi agreat în urma dezbaterilor.  (N.B.)


Intră acum și în grupul de