Noul sediu al Judecătoriei Suceava va fi amplasat în zona Nordic


Intră acum și în grupul de

Președintele Curții de Apel Suceava, Maria Andrieș, a declarat, joi, că  s-a constatat că cele trei instanțe sucevene, respectiv Curtea de Apel, Tribunalul și Judecătoria, ce funcționează în Palatul de Justiție, au spațiu insuficient.

 

„În Palatul de Justiție spațiul a devenit insuficient pentru cele trei instanțe sucevene care își desfășoară activitatea aici”, a spus Andrieș.

Ea a menționat că a făcut demersuri ca Judecătoria Suceava să fie inclusă în Programul Național de Investiții pentru instanțele din reședințele de județ, iar acest fapt s-a reușit în 2014.

Andrieș a spus că la Ministerul Justiției se lucrează la tema-cadru de proiectare după care vor începe procedurile pentru proiectarea acestor noi judecătorii.

Problema Curții de Apel Suceava a fost legată de terenul pentru această investiție, mai ales că Ministerul Justiției deține doar terenul din zona Palatului Administrativ, respectiv parcarea și parcul „Trei Bărboși”, iar municipalitatea a pus la dispoziție o suprafață de teren în zona Nordic.

„Ni s-a dat acordul de principiu pentru un teren de 6.600 de mp, un teren foarte ofertant pentru construirea unui nou sediu în zona Nordic și sperăm să finalizăm acest demers”, a spus Andrieș.

Președintele Curții de Apel Suceava a explicat că spațiul oferit în zona Palatului Administrativ era destul de redus, ar fi urmat să fie efectuată o construcție în zona actualei parcări și care ar fi trebuit să aibă un regim de înălțime care nu se încadrează cu zona.

Ea a mai arătat că prin amplasarea unei clădiri în zona respectivă s-ar fi blocat traficul în zonă pe o perioadă de câțiva ani, ceea ce nu era de dorit.

Terenul respectiv fusese concesionat Poliției pentru construcția unui nou sediu, dar MAI a renunțat la investiție.(N.B.)


Intră acum și în grupul de