Marcu Prinț arestat și într-un dosar al Parchetului Duisburg din Germania, dar măsura va fi luată după finalizarea unui dosar penal din Rădăuți


Intră acum și în grupul de

Marcu Prinț, un tânăr aflat în arest preventiv într-un dosar al Parchetului Judecătoriei Rădăuți a fost arestat preventiv, vineri, în baza unui mandat european de arestare al Parchetului Duisburg din Germania.

Potrivit deciziei Curții de Apel Suceava, cererea de executare a mandatului european de arestare emis de Parchetul Duisburg – Germania, împotriva lui Marcu Prinţ a fost admisă  pe baza consimţământului acestuia.

Instanța a decis însă amânarea predării persoanei solicitate Marcu Prinţ, autorităţii judiciare emitente, până la soluţionarea definitivă sau până la punerea în libertate din executarea pedepsei, în cauza penală ce face obiectul unui dosar penal al Judecătoriei Rădăuţi, în care Marcu Prinț este în prezent arestat preventiv.

„În baza art. 103 al. 13 din lg.302/2004 dispune arestarea persoanei solicitate Marcu Prinţ, împotriva căruia s-a emis mandatul european de arestare de către Parchetul Duisburg – Germania, (…) începând cu data soluţionării definitive sau punerea în libertate din executarea pedepsei în cauza anterior menţionată, şi emiterea mandatului de arestare”, se arată în minuta instanței sucevene.

Totodată, Curtea de Apel Suceava dispune ca mandatul de arestare preventivă să fie pus în executare la data încetării motivelor care au justificat amânarea predării.

În cazul în care se va pronunţa o pedeapsă privativă de libertate, persoana predată să fie transferată în România, pentru executarea pedepsei, se mai arată în decizia Curții de Apel Suceava.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți a dispus trimiterea în judecată a patru tineri respectiv Prinț Marcu pentru complicitate la tâlhărie, Ovidiu Constantin Vartolomei pentru tâlhărie calificată și instigare la mărturie mincinoasă, iar Elisei Scripcariuc și Constantin Bozu, pentru tâlhărie calificată.

Ei sunt acuzați că în noaptea de 23 spre 24 octombrie 2016, în executarea unui plan infracțional conceput în comun, după ce au fost transportați cu autoturismul marca BMW 530 cu volanul pe partea dreaptă, condus de Marcu Prinţ, în vârstă de 23 de ani până în comuna Frătăuţii Noi, în cătunul Vuliva la imobilul proprietatea  unei femei de 54 de ani, care locuia singură, Scripcariuc Elisei în vârstă de 16 ani, Bozu Constantin în vârstă de 17 ani și Vartolomei Ovidiu Constantin, în vârstă de 18 ani, au pătruns fără drept, prin escaladare şi efracţie în această locuinţă, atacând-o pe victimă, pe care au lovit-o cu pumnii în zona capului şi au imobilizat-o prin legarea picioarelor cu un cablu electric.

Ei au furat apoi 200 lei și 20 lire precum două ceasuri de mână şi un telefon mobil marca Samsung Galaxy S3, bunuri în valoare totală de circa 2000 lei.

Ulterior în data de 2 noiembrie, Vartolomei a luat legătura atât telefonic cât şi direct cu prietena sa, în vârstă de 16 ani, căreia i-a sugerat să declare mincinos în faţa organelor de poliţie faptul că telefonul sustras îi aparţine ei şi i l-a oferit cadou cu o zi în urmă.

Procurorii arată că Marcu Prinț și Scripcariuc Elisei au suferit multiple condamnări pentru infracțiuni de furt, însă pedepsele primite nu au contribuit la estomparea conduitei lor antiscociale, care, dimpotivă, s-a accentuat.

Totodată, anchetatorii consideră că infracțiunea comisă este gravă, mai ales că în ultima vreme în zona Rădăuți astfel de infracțiuni au o frecvență mare, tinzând să capete proporțiile unui veritabil fenomen infracțional.(N.B.)


Intră acum și în grupul de