Consiliul Local Suceava urmează să fie completat, luni, cu trei noi consilieri locali PSD: Iulia Fuior, Florin Cristescu și Gabriel Buciac


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local Suceava urmează să fie completat, în cadrul ședinței de luni, cu trei noi consilieri locali PSD.

Potrivit ordinii de zi a ședinței de luni a Consiliului Local Suceava, pe lângă adoptarea bugetului local al municipiului vor fi suspuse adoptării și validarea mandatelor de consilier local pentru Iulia Fuior, Florin Cristescu și Ioan Gabriel Buciac, care au fost înscriși pe locurile 10, 11 și 12 pe lista PSD pentru Consiliul Local Suceava.

Fostul fotbalist Florin Cristescu, secretarul organizației municipale Iulia Fuior și fostul lider al tinerilor social-democrați din organizația municipală Suceava a PSD, Gabriel Buciac ar fi trebuit să preia în ședința de joi, 23 februarie, mandatele de consilier local în locul demisionarilor Eugen Girigan și Cornel Grosar și a lui Cristian Boberschi exclus din partid.

Această validare a fost însă amânată după ce Secretariatul Consiliului Local Suceava a solicitat ca PSD să prezinte o decizie executorie prin care Dan Apetroaie, primul supleant, a fost exclus din partid.

Președintele organizației județene PSD Suceava, Ioan Stan, a transmis Consiliului Local Suceava o completare la adresele transmise anterior prin care confirmă că Dan Apetroaie nu mai face parte din PSD Suceava.

Biroul Permanent Județean al PSD Suceava a decis în decembrie 2017 excluderea din partid a consilierului local Cristian Boberschi pentru că nu a respectat deciziile organizației și a doi supleanți de pe lista PSD pentru Consiliul Local Suceava, respectiv a lui Dan Apetroaie și Dumitru Rusu pentru că nu s-au implicat în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Cristian Boberschi a contestat la Comisia de etică a PSD decizia de excludere și a formulat și o acțiune în instanță împotriva deciziei de înlocuire din funcția de consilier local.

Dan Apetroaie a depus o contestație față de decizia de excludere la Comisia de etică a PSD.

În urma alegerilor din iunie 2016, PSD a obținut în Consiliul Local Suceava un număr de opt consilieri locali din cei 23.(Alin Dima)


Intră acum și în grupul de