Rugby: Constantin Vlad schimba continentul


Intră acum și în grupul de

Antrenorul Constantin Vlad a lasat pentru trei saptamâni deoparte costumul de antrenor al echipei locale de rugby pentru cel de director tehnic al nationalei de tineret. Tehnicianul sucevean se afla în plina pregatire a Campionatului Mondial U20 – divizia secunda, competitie ce urmeaza sa se desfasoare în perioada 15-27 aprilie în Chile.

Principala preocupare a staff-ului tehnic care conduce nationala „frunzei de stejar” pare sa fie în aceste zile acomodarea jucatorilor cu fusul orar din tara sud-americana, tinerii rugby-ti români urmând, în acest sens, un program inedit de antrenamente în nocturna.

La întrecerea din Chile, Constantin Vlad împreuna cu antrenorii  Adrian Costache si Virgil Nastase se vor baza pe urmatorul lot de jucatori: Vlad Badalicescu (Dinamo), Dumitru Constantin (Dinamo), Serban Moldoveanu (Aurel Vlaicu), Petre Zapan (Cleopatra), Iulian Strutinsky (Cleopatra) – linia I, Nichita Iacob (Dinamo), Eduard Marinca (Aurel Vlaicu), Florin Enache (Farul) – taloneri, Alexandru Valcu (Dinamo), Mihai Moraru (Tecuci), David Maris (Cluj) – linia a II-a, Alexandru Beldean (Dinamo), Alexandru Mitu (Cleopatra), Bogdan Petreanu (Cleopatra), Cristian Munteanu (Cleopatra) – linia a III-a, Valentin Ivan (Dinamo), Mihaita Zainea (Farul), Lucian Morosanu (Politehnica Iasi) – mijlocasi la gramada, Robert Topala (Dinamo), Alin Georgescu (Aurel Vlaicu) – mijlocasi la deschidere, Viorel Zamfir (Steaua), Ionel Cazan (Steaua) – centri, Marian Pîrvu (Cleopatra), Madalin Lemnaru (CFR Brasov), Georgel Catuna (Baia Mare), Ionut Puisoru (Cleopatra) – aripi, Ionut Florea (Farul), Adrian Maftei (Metrorex) – fundasi.

Delegatia României va pleca spre America de Sud în cursul zilei de mâine, urmând ca debutul “stejareilor” în cadrul grupelor sa aiba loc pe 15 aprilie contra Namibiei, pentru ca patru zile mai târziu sa înfrunte formatia Insulelor Cooks. Ultima etapa a grupelor este programata pe 23 aprilie, data la care tricolorii vor întâlni nationala statului Chile. Iata desfasuratorul complet al meciurilor:  

Etapa I (15 aprilie)

România – Namibia

Chile – Insulele Cooks

Georgia – Jamaica

Uruguay – Coreea de Sud  

Etapa a II-a (19 aprilie)

România – Insulele Cooks

Chile – Namibia

Georgia – Coreea de Sud

Jamaica – Uruguay  

Etapa a III-a (23 aprilie)

România – Chile

Namibia – Insulele Cooks

Georgia – Uruguay

Coreea de Sud – Jamaica  

Finalele se vor disputa pe data de 27 aprilie.  

Pentru a reusi promovarea în prima divizie, tinerii rugby-sti români sunt obligati sa câstige atât cele 3 meciuri din prima faza, cât si o eventuala finala cu prima clasata în cealalta grupa.

„Avem cele mai mari sanse de a câstiga competitia si de a ne realiza astfel obiectivul. Cel mai dificil adversar din grupa cred ca este reprezentativa tarii gazda, Chile, dar nici celelalte doua echipe nu sunt de neglijat. Rugby-ul namibian este unul de traditie, nationala lor de seniori participând anul trecut la Campionatul Mondial din Franta, în timp ce reprezentativele Oceaniei pot furniza oricând surprize”, a precizat suceveanul Constantin Vlad, din postura de director tehnic al Nationalei.


Intră acum și în grupul de