Harșovschi: Toate locurile de joacă din municipiul Suceava vor avea covor cauciucat pentru amortizare de șocuri. Primăria alocă fonduri și pentru zece noi locuri de joacă


Intră acum și în grupul de

Municipalitatea suceveană intenționează ca în cursul acestui an să monteze la toate locurile de joacă din oraș covor special pentru amorizare de șocuri.

Parcul din Burdujeni

Potrivit proiectului de buget local care urmează să fie adoptat, luni, în Consiliul Local Suceava, pentru acoperirea locurilor de joacă cu covor special pentru amortizare de șocuri sunt alocați 500.000 de lei.

Totodată, în același document, este prevăzută suma de un milion de lei pentru amenajarea de noi locuri de joacă.

Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi a declarat că din fondurile care ar urma să fie alocate prin bugetul local se vor construi zece noi locuri de joacă.

El a menționat că firma Diasil ar urma să amenajeze un al 11-lea loc de joacă în zona blocurilor ANL din apropierea Metro.

Totodată, Lucian Harșovschi a spus că în cursul anului 2017 municipalitatea își dorește să monteze covoare speciale cauciucate pentru amortizarea de șocuri la toate locurile de joacă din oraș.

Viceprimarul a explicat că locurile de joacă  au un rol important în stimularea atât a dezvoltării fizice cât  și a celei intelectuale  a  copiilor, iar o amenajare  adecvată  a  spațiului de joacă  oferă  copiilor  oportunități  excelente  pentru  o bună  creștere și dezvoltare precum și pentru petrecerea timpului liber în mod agreabil.

El a subliniact că locul de joacă este un mediu propice pentru stimularea imaginației, sociabiltății, dezvoltării fizice și a abilităților de coordonare motorie.

 

Locurile de joacă ce vor fi amenajate vor fi prevăzute cu leagăne, balansoare, echipamente de arc elicoidal, ce vor asigura petrecerea timpului liber a copiilor în condiții de siguranță.

 

„Decizia de echipare cu suprafață cauciucată a tuturor locurilor de joacă a fost luată dupa ce am observat ce succes au avut cele facute în decursul anului 2015 în Parcul Universității și în Parcul Copilului din Burdujeni și la cele patru locuri cu aparatură de fitness montate în oraș”, a spus viceprimarul.(N.B.)


Intră acum și în grupul de