Consiliul Local Suceava a votat în unanimitate bugetul pentru 2017, considerat de toate grupurile politice ca optimist, dar echilibrat. Un sfert din buget merge la investiții


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local Suceava a votat, luni, în unanimitate bugetul pentru anul 2017, iar grupurile politice au apreciat că bugetul prezentat de Ion Lungu este optimist dar echilibrat.

Primarul Ion Lungu a spus că bugetul este optimist, dar realist.

El a spus că bugetul prevede venituri totale de 423,19 milioane de lei și cheltuieli de 423,72, cu un deficit programat de 532.422 lei.

Din întregul buget, o sumă de 100,45 de milioane de lei este prevăzută pentru lucrări de investiții, din care 70 de milioane de lei pentru investiții în continuare, 17 milioane de lei pentru investiții noi și 12 milioane de lei pentru studii și achiziții de bunuri.

Grupurile politice nu au depus amendamente la acest buget și au votat proiectul prezentat de primar care a menționat că înainte de această ședință a avut mai multe runde de consultări cu grupurile politice.

Consilierul local PSD Mitică Bejinaru a spus că grupul PSD mulțumește primaurlui că multe dintre proiectele acestui grup au fost incluse în bugetul pe acest an.

El consideră însă că bugetul este nerealist și că nu se vor realiza veniturile estimate ceea ce va fi în detrimentul sucevenilor, dar ulterior a menționat că este convins că investițiile prevăzute vor fi duse la îndeplinire cu succes.

Bejinaru a mai cerut primarului ca pentru anul 2018 să fie realizată o consultare a populației pentru ca locuitorii să arate care sunt prioritățile, Ion Lungu fiind de acord cu această propunere.

Și consilierul ALDE Ovidiu Milici a anunțat că și consilierii acestui grup vor vota bugetul care prevede investiții pentru fluidizarea traficului rutier, salaă polivalentă și alte lucrări de care au nevoie sucevenii.

El a spus că bugetul este optimist și speră ca acesta să fie realizat.

Bugetul local a fost votat în unanimitate de cei 22 de consilieri locali prezenți. (Alin Dima)


Intră acum și în grupul de