Primăria Suceava începe procedura de licitație pentru reabilitarea statuii lui Ștefan cel Mare


Intră acum și în grupul de

Primăria Suceava va începe cât mai repede procedura de licitație pentru realizarea lucrării de reabilitare a statuii lui Ștefan cel  Mare din Parcul Cetății, a anunțat, luni, primarul Ion Lungu, în cadrul ședinței în care s-a dezbătut și votat bugetul municipiului pentru anul 2017.

Lungu a spus în ședință că reabilitarea statuii lui Ștefan cel Mare este inclusă în programul Centenarului Unirii și că dorește ca până în 2018, când se împlinesc 630 de ani de la prima atestare documentară a Sucevei aceasta să fie reabilitată iar zona pusă în valoare.

Municipiul Suceava se numără printre cele mai vechi și mai importante așezări ale României și a fost atestat documentar în anul 1388.

Potrivit proiectului de buget pentru anul 2017 care va fi dezbătut și aprobat în ședința de luni a Consiliului Local Suceava, pentru reabilitarea statuii ecvestre a lui Ștefan cel Mare este prevăzută suma de 1.332.000 lei.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat, că la sfârșitul anului trecut a depus un proiect la Ambasada SUA pentru finanțarea lucrărilor de reabilitare a statuii ecvestre a lui Ștefan cel Mare amplasată în apropierea Cetății de Scaun a Sucevei, dar că nu s-a primit nici un răspuns.

Pentru lucrările de reabilitare a acestei statui, consilierii locali suceveni au alocat suma de 1,332 milioane de lei. (Alin Dima)

 


Intră acum și în grupul de