Primaria sa gandeste sa transforme piata din Obcine in gradinita cu program prelungit


Intră acum și în grupul de

Investitia municipalitatii sucevene în realizarea unei piete agroalimentare în cartierul Obcine s-a dovedit a fi una neinspirata, o comisie a Consiliului Local luând în discutie oportunitatea schimbarii destinatiei si a transformarii acesteia într-o gradinita cu program prelungit.

Primaria municipiului Suceava s-a asociat cu firma privata Ichim, ce initial a realizat piata, administratia locala investind 1,5 miliarde de lei vechi, însa edilului sef sucevean a recunoscut joi, în cadrul unei conferinte de presa, ca „piata merge foarte prost si nu se poate autofinanta”.

„Nu s-a reusit a se face o piata functionala. Populatia din Obcine prefera sa mearga dupa legume si fructe la supermarketul din zona”, a declarat primarul Ion Lungu.

În aceste conditii, comisia Consiliului Local a discutat despre transformarea cladirii pietei în gradinita cu program prelungit, iar în urma expertizarii s-a constatat ca imobilul nu poate fi transformat, compartimentat, deoarece este construit din placi, solutia fiind demolarea cladirii si construirea alteia.

Ion Lungu a mentionat ca a solicitat oferte din partea familiilor Ichim si Moscalu, ce detin teren în zona unde se doreste ridicarea gradinitei, si a adaugat ca este pesimist, deoarece primaria va trebui sa plateasca constructia existenta.         


Intră acum și în grupul de