Acasă Actualitate Primaria sa gandeste sa transforme piata din Obcine in gradinita cu program...

Primaria sa gandeste sa transforme piata din Obcine in gradinita cu program prelungit


Intră acum și în grupul de

Investitia municipalitatii sucevene în realizarea unei piete agroalimentare în cartierul Obcine s-a dovedit a fi una neinspirata, o comisie a Consiliului Local luând în discutie oportunitatea schimbarii destinatiei si a transformarii acesteia într-o gradinita cu program prelungit.

Primaria municipiului Suceava s-a asociat cu firma privata Ichim, ce initial a realizat piata, administratia locala investind 1,5 miliarde de lei vechi, însa edilului sef sucevean a recunoscut joi, în cadrul unei conferinte de presa, ca „piata merge foarte prost si nu se poate autofinanta”.



„Nu s-a reusit a se face o piata functionala. Populatia din Obcine prefera sa mearga dupa legume si fructe la supermarketul din zona”, a declarat primarul Ion Lungu.

În aceste conditii, comisia Consiliului Local a discutat despre transformarea cladirii pietei în gradinita cu program prelungit, iar în urma expertizarii s-a constatat ca imobilul nu poate fi transformat, compartimentat, deoarece este construit din placi, solutia fiind demolarea cladirii si construirea alteia.

Ion Lungu a mentionat ca a solicitat oferte din partea familiilor Ichim si Moscalu, ce detin teren în zona unde se doreste ridicarea gradinitei, si a adaugat ca este pesimist, deoarece primaria va trebui sa plateasca constructia existenta.         


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version