Primarul Lungu anunta „a doua modernizare a orasului”


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat joi, în cadrul unei conferinte de presa, ca pe data de 16 aprilie va avea loc semnarea contractul între municipalitate si firma austriaca Dexia Kommunalkredit, în vederea finantarii emisiunii de obligatiuni municipale în suma de 50 de milioane de lei, reprezentând aproximativ 15 milioane de euro. Edilul sef sucevean a precizat ca suma va asigura finantarea mai multor investitii, cum ar fi asfaltarea retelelor stradale secundare, a trotuarelor si aleilor, dar si pentru asigurarea utilitatilor în noul cartier de case pentru tineri care se ridica în cartierul Burdujeni.

Primarul Lungu a mai spus ca aproximativ doua milioane de euro vor fi folositi pentru reabilitarea Caii Cernauti, care face parte din drumul european E 85 si care a fost închisa în 1995 din cauza alunecarilor de teren. Licitatia pentru modernizarea strazii Cernauti va avea loc pe data de 17 aprilie, lucrarile urmând a fi realizate anul viitor si vor dura 14 luni.

Seful administratiei locale sucevene a mai adaugat ca fondurile obtinute prin emiterea de obligatiuni municipale vor fi folosite dupa alegerile locale si a mentionat ca acesta este cel mai mare împrumut al municipalitatii dupa 1990 cu care urmeaza sa fie facute investitii importante în municipiu.

„Aceasta va fi a doua modernizare a orasului”, a precizat Ion Lungu, reamintind ca în 1895, primarul Sucevei din acea perioada, austriacul Franz-Cavaler de Loges, a facut un împrumut de 1,5 milioane de coroane pentru electrificarea orasului, constructia canalizarii, a unui apeduct si îndiguirea râului Suceava.


Intră acum și în grupul de