Presedintele PSD Suceava considera ca primarul Sucevei „are un prea mare noroc” ca trei dintre subalternii sai sa fie in conducerea BEM si BEJ Suceava


Intră acum și în grupul de

Presedintele PSD Suceava, Gavril Mîrza, a declarat joi, într-o conferinta de presa, ca este curios ca din atâtea sute de magistrati suceveni nici unul nu a fost desemnat în functia de presedinte sau loctiitor al presedintelui BEJ Suceava, si a precizat ca desemnarea acestora din rândul juristilor Primariei Suceava „creeaza suspiciuni”, întrucât acestia sunt subalternii primarului Sucevei, competitor important în alegeri.

În opinia lui Gavril Mîrza, primarul Sucevei „are un prea mare noroc” ca trei dintre subalternii sai sa fie în conducerea BEJ Suceava si BEM Suceava, dar „aceasta situatie va arunca o umbra de neîncredere si suspiciuni din partea oricarui competitor”.

Presedintele si loctiitorul presedintelui Biroului Electoral Judetean Suceava si-au luat concediu medical pentru o saptamâna, iar marti, în urma unei noi trageri la sorti, s-a stabilit ca aceste functii sa fie ocupate de alte persoane, respectiv de doi juristi angajati ai Primariei.

Desemnarea celor doi juristi ca presedinte si loctiitor la BEJ Suceava a fost contestata de Orest Onofrei, prefect în acel moment, la BEC, pe motiv ca, potrivit legislatiei, conducerea BEJ trebuie asigurata de magistrati.

De asemenea, si la BEM Suceava loctiitor al presedintelui a fost desemnat tot un jurist din cadrul Primariei Suceava, acesta fiind contestat de PNL.


Intră acum și în grupul de