Lemn rotund și cherestea de 70.000 de lei, confiscate de la două firme din Gălănești


Intră acum și în grupul de

Un volum de peste o sută de metri cubi de cherestea și aproape 50 de mc de lemn rotund în valoare de circa 70.000 de lei a fost confiscat de la două firme din Gălălești care se ocupă cu prelucrarea materialului lemnos.

Potrivit Polției Județene Suceava, o echipă mixtă formată din polițiști ai Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și specialiști ai Gărzii Forestiere Suceava, au efectuat, marți, controale la două societăți comerciale din comuna Gălănești cu obiect de activitate prelucrarea materialului lemnos.

În urma controalelor s-a constatat că  una dintre firme, a expediat cantitatea de 48,36 m.c. lemn rotund de lucru de esență răşinoase, fără provenienţă legală, în sensul că, a consemnat greșit datele în avizele de însoţire, iar în urma interogării aplicației informatice, acestea apăreau pe un alt document.

În acest caz cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societății, iar materialul lemnos în valoare de 14.943 lei a fost confiscat.

În urma verificării celeilalte firme, echipa de control a constatat faptul că, aceasta a aplicat aceeași metodă, în sensul că, a expediat cantitatea de 106,34 m.c. cherestea răşinoase,  fără provenienţă legală, prin completarea eronată a datelor în avizele de însoţire, iar în urma verificării registrului de intrări-ieşiri a materialului lemnos şi a interogării aplicației, s-a constatat faptul că, aceasta apărea pe un alt document.

Firma a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 25.000 lei, iar materialul lemnos în valoare de 57.104 lei, a fost confiscat. (N.B.)


Intră acum și în grupul de