Fotbal, Liga Campionilor : Barcelona si Manchester s-au calificat in semifinale


Intră acum și în grupul de

Daca partidele de marti au fost de-a dreptul electrizante, cele doua sferturi de finala de miercuri seara au fost lipsite de emotii. Poate si datorita scorurilor din tur, când Manchester United si Barcelona au reusit sa se impuna cu 2-0 la Roma, respectiv cu 1-0 la Galserkichen.

Atât englezii cât si spaniolii au câstigat si partidele retur, ambele cu 1-0, obtinând biletele spre careul de asi al Ligii Campionilor, unde se vor întâlni într-o dubla ce se anunta fascinanta.

Manchester–AS Roma 1-0

Nebunie mare pe Old Trafford! Chiar daca a pierdut pe Stadio Olimpico, scor 0-2, AS Roma si-a anuntat intentia de a întoarce soarta calificarii pe pamânt englez. Pe acel stadion pe care în urma cu exact un an italienii pierdeau cu 7-1. Cu starurile Cristiano Ronaldo si Wayne Rooney menajate, Manchester a reusit însa sa se impuna si în aceasta a doua mansa.
Nu însa fara emotii! Desi a controlat înca din start partida, Ryan Gigs, Wes Brown si Owen Hargreaves trecând de putin pe lânga deschiderea scorului, echipa gazda a tremurat în minutul 30, când centralul a dictat lovitura de la unsprezece metri, dupa un fault inexistent al lui Wes Brown la Mancini. Avea însa sa se faca dreptate, italianul De Rossi trimitând mult prea puternic, peste poarta lui Edwin Van der Sar.

Soarta partidei avea sa fie decisa în minutul 70, de senzationalul Carlos Tevez. De obicei rezerva a lui Rooney, vârful argentinian a profitat de sansa oferta de Sir Alex Ferguson si a deschis scorul, cu o lovitura frumoasa cu capul, din plonjon, la coltul lung.

Barcelona-Shalke 1-0

Dupa un sezon intern de-a dreptul dezastruos, Barcelona încearca din rasputeri sa îsi spele pacatele în Liga Campionilor. Pâna acum, cu succes! Miercuri seara, elevii contestatului Frank Rijkaard au reusit sa învinga cu 1-0 pe Shalke 04, dupa un meci controlat în marea lui majoritate.

Catalanii au început în forta, Iniesta si Eto’o semnând primele ocazii ale întâlnirii. Ambitiosi din fire, nemtii au încercat si ei marea cu sare, Kevin Kuraniy fiind aproape de un gol istoric în minutul 21. Experienta gazdelor avea însa sa îsi spuna cuvântul în minutul 44: Bojan centreaza, nemtii resping gresit si Yaya Toure deschide scorul.
Dupa pauza, Barcelona si-a continuat sarja ofensiva. Din pacate pentru fanii catalani din tribuna, care au cerut demisia tehnicianului Rijkaard, scorul a ramas 1-0, în ciuda ratarilor lui Iniesta, Xavi si Henry. Victorie, calificare, dar adevaratul test va avea loc peste trei saptamâni.


Intră acum și în grupul de