Fotbal, Liga I : Pandurii au produs o noua surpriza


Intră acum și în grupul de

Dinamo – Pandurii  1-2

Pandurii au devenit de neoprit, adunând în ultimele sase partide 18 puncte, mai mult decât au strâns în primele 22 de etape! Dupa surprinzatoarea victorie de la Cluj, cu CFR, senzationala „saga” gorjeana a continuat miercuri seara, în Stefan cel Mare, unde elevii lui Eugen Neagoe au produs o alta mare surpriza a acestui campionat, învingând cu 2-1 pe Dinamo.

Pandurii si-au aratat pentru prima oara coltii în chiar minutul trei, când sutul lui Ciprian Vasilache a fost aparat de Bogdan Lobont. Imediat, gazdele au preluat controlul partidei si Miranda a reluat periculos spre poarta gorjeana, dar Mingote a retinut. Pe contraatac, Ilie Iordache a reusit o cursa frumoasa pe stânga, nefinalizata însa.

Pe fondul unei dominari teritoriale, „câinii” aveau sa deschida scorul în minutul 31, prin Osvaldo Miranda, argentinianul finalizând cu sânge rece un contraatac superb. Finalul primei reprize a apartinut însa Pandurilor. În minutul 35, Ilie Iordache a trimis spre poarta din lovitura libera, dar Lobont si-a aratat din nou clasa. Portarul titular al echipei nationale a reusit o noua interventie senzationala cu trei minute înainte de pauza, respingând sutul lui Vasilache din 18 metri.

Al doilea mitan avea sa apartina, cu mici exceptii, oaspetilor. În minutul 59, Alexandru Piturca si Ilie Iordache au trimis periculos spre poarta dinamovista, dar suturile lor nu au putut intra între buturi. Fortând egalarea, gorjenii au ratat o noua ocazie în minutul 75, prin Arieta.

Momentul psihologic al întâlnirii s-a consemnat în minutul 81. Centralul Ionel Ivan a dictat lovitura de la unsprezece metri pentru Dinamo la o infractiune comisa de Popete în propriul careu. Adrian Cristea a tinut sa îsi asume responsabilitatea, dar, din pacate pentru el, a ratat, încercând o scarita fix în portarul Mingote. Finalul de meci avea sa fie unul electrizant si de-a dreptul dramatic.

Mai întâi, Pandurii au egalat în minutul 87, cu putin noroc. Ilie Iordache a prins o „torpila” de la distanta, iar Lobont a reusit sa respinga. Din pacate pentru el, doar la Alexandru Piturca, ex-stelistul marcând fara emotii si ducând scorul la 1-1.
Orice echipa „normala” s-ar fi aparat la acest scor, încercând sa pastreze scorul de pe tabela si sa conserve remiza. Cine a zis însa ca Pandurii sunt o echipa normala?! Gorjenii s-au mentinut în atac si au punctat din nou. Protagonist a fost tot Piturca Jr., fiul selectionerului servindu-l ideal pe Arieta, care l-a învins pe Lobont.
Scor final 1-2 si, chiar daca nu vor prinde o cupa europeana în acest sezon, Pandurii ar trebui premiati. Sunt una dintre putinele echipe care joaca spectaculos si, cel mai important, doar în teren…
Dinamo: Lobont – Blay, Pekarici, L. Goian, Pulhac – Ad. Cristea, Margaritescu, Ropotan, C. Munteanu – Miranda (L. Ganea, 72), Zicu (Torje, 61). Antrenor: Cornel Talnar.

Pandurii: Mingote – Popete, Rus, Chibulcutean, Cardoso (Djakpa, 46) – I. Iordache, Vancea (Pacurar, 46), Stânga, Vasilache (Arieta, 67) – D. Orac. A. Piturca. Antrenor: Eugen Neagoe.

 

Rapid – Poli Iasi        3 – 0

La doar câteva ore dupa ce au aflat ca au pierdut cam orice sansa de a întoarce „masa verde” din meciul cu Steaua, rapidistii si-au facut dreptate în felul lor. Pe teren, într-un Giulesti gol, câstigând cu acelasi scor cu care au pierdut partida cu echipa lui Gigi Becali – 3-0, cu Poli Iasi.

Rapidul a început în forta, Daniel Pancu ratând prima ocazie a partidei în minutul 5, când sutul sau din 30 de metri a fost retinut de Branet. Acelasi „Ronaldo din Giulesti” a semnat si ratarea din minutul 20: sut alaturi din 7-8 dupa o pirueta marca Gabriel Omar Batistuta.

Minutul 31 avea sa aduca inevitabilul. Rapidul deschide scorul dupa o faza frumosa: bine deschis de Emil Dica, Nicolae Grigore demonstreaza sânge rege în fata lui Branet si îl lobeaza spectaculos pe portarul oaspetilor. Era 1-0 si elevii lui Marian Rada se pregateau de recital.

Atacurile rapidiste au continuat si dupa pauza. Unul dintre ele a fost fructificat când tabela din Giulesti arata 60 de minute de joc. Protagonist – Daniel Pancu. Idolul alb-visiniilor realizeaza o actiune persoanala de toata frumusetea, driblând patru ieseni si sutând din sase metri în poarta lui Branet.

Cea mai mare ocazie a Politehnicii s-a consemnat în minutul 71, când Andrei Cristea a primit o centrare superba de pe partea dreapta si a trimis cu capul spre poarta lui Coman. Goalkeeper-ul Rapidului a tinut însa sa demonstreze de ce este al doilea cel mai bun portar român si a respins în corner.

Si, ca umilinta iesenilor sa fie completa, Mugurel Buga a marcat si el primul gol din acest retur, în urma unui contraatac-scoala. Scor final 3-0 si Rapidul spera. La ce?! Vom vedea în ultimele 6 etape din acest campionat nebun…

Rapid: Coman – Sapunaru, Maftei, Constantin, Bozovic (Stancu, 64) – E. Dica, Pancu, N. Grigore, Cesihna – Burdujan, Boya. Antrenor: Marian Rada.

Poli: Branet – Homei, Kalai, Ad. Ilie, Bernsjak (Buta, 28) – C. Milea, Paruolo, Naidin, Sfârlea (Palimaru, 75), Straton (Miclea, 58) – A. Cristea. Antrenor: Ionut Popa.

 

Dacia Mioveni  – Gloria Buzau        0 – 0

Dacia Mioveni si Gloria Buzau au remizat miercuri, scor 0-0. Din cauza celor doua puncte pierdute, cele doua echipe, despre care se spune ca sunt „Stelute”, si-au complicat astfel existenta în Liga I, putând retrograda la sfârsitul sezonului în curs.

Sub privirea lui Gigi Becali, patronul Stelei venind la meci însotit de varul sau, fostul impresar Giovani Becali, si de patronul din acte al oaspetilor, Costel Bucur, cele doua echipe au practicat un fotbal plictisitor, lipsit de faze de poarta si de multe ori de-a dreptul apatic.

Singura ocazie mai de „Doamne ajuta” a venit de-abia pe finalul partidei. În minutul 85, mai precis, când atacatul Cristi Bratu a tras pe lânga poarta goala, din doar sase metri, compromitând astfel sansele gazdelor de a lua toate cele trei puncte. În urma acestui rezultat, Dacia Mioveni si Gloria Buzau ramân pe ultimele doua locuri neretrogradabile, cu 29, respectiv 28 de puncte, dar finalul de campionat se anunta unul foarte dificil.
Dacia: Stanca – Scarlatache (Vladu, 71), Olteanu, Daouda, Baicu – Ghindeanu, Frasineanu, Murgan (Balauru, 46), R. Neagoe (Chiacu, 59) – I. Savu, Cr. Bratu. Antrenor: Sorin Cârtu.

Gloria: Minca – Nejneru, Tudose, Ninu, Dino Eze – Paleacu (Bicfalvi, 88), Doicaru, Litu, Iovita – Cl.Ionescu, Simion. Antrenor: Stefan Stoica.

 

Otelul Galati – Poli Timisoara         3 – 0

Într-o etapa în care Universitatea Craiova si FC Vaslui au pierdut la zero si în care Gloria Bistrita urmeza sa dea piept cu Steaua, Otelul Galati este marea câstigatoare a luptei pentru pozitia de Intertoto. Miercuri dupa-amiaza, galatenii au facut un nou pas spre competitia pe care au câstigat-o în vara lui 2007, învingând cu 3-1 o Poli Timisoara mai inconstanta ca oricând.

Moldovenii si-au aratat coltii în chiar primele secunde de joc, când Nogo a reluat nu mult pe lânga poarta lui Popa. Poli a raspuns prin Ionel Ganea, al carui sut a fost respins în corner, dar în minutul 7 tabela arata deja 1-0 pentru gazde. Viglianti prinde un sut din afara careului, fara sperante pentru goalkeeperul banatenilor si deschide balul!

Ambitionati, elevii lui Dusan Uhrin Jr au încercat egalarea, dar au ratat prin Abiodun si Aliuta. Mai periculosi au fost tot galatenii, „trasorul” lui Paraschiv de la 16 metri lovind transversala portii timisorene. Aceasta ocazie nu a fost nimic mai mult decât preludiul golului din minutul 37, când Ciprian Deac a facut 2-0, printr-un golazzo din lovitura libera de la peste 25 de metri.

A doua repriza a început din nou cu Otelul la conducerea ostilitatilor. Curtat de adversarii sai din acest meci, Janos Szekely s-a aratat îngaduitor cu Poli, ratând în minutele 51 si 58 doua ocazii rarisime. Galatenii au marcat si golul trei, în minutul 80, când Daniel Stan a realizat o actiune persoanala senzatioanala, driblându-l si pe Marius Popa si introducând balonul în poarta goala.

Oaspetii au punctat si ei, un gol de onoare ce a venit târziu, în minutele de prelungire, când Arman Karamyan a trimis în ate, sutând plasat din careul advers, la o faza fixa. Scor final 3-1 si Marian Iancu are mari motive de disconfort.

 

FC Vaslui – Ceahlaul 0-1

Miercuri dupa-amiaza, la Vaslui, s-a disputat unul dintre derby-urile Moldovei, în care ambele echipe aveau nevoie de cele trei puncte puse în joc. Vasluienii scosesera un singur punct din meciurile cu cele doua „Stele” si nu mai putea calca gresit De cealalta parte, Ceahlaul tintea si ea victoria, pentru a îsi pastra sanse la salvarea de la retrogradare.

În final, câstig de cauza au avut pietrenii, elevii îndelung contestatului Viorel Hizo impunându-se cu 1-0. Singurul gol al partidei a fost marcat în minutul 24 de Martin Cernoch. Total cursului jocului de pâna atunci, vârful ceh a profitat de centrarea buna a ex-stelistului Cristocea si a marcat, simplu, de la doar 6 metri.
Acest gol avea sa toarne plumb în ghetele gazdelor. Cu moralul la pamânt dupa ultimele esecuri din Liga I, vasluienii au atacat apatic, singurele ocazii apartinând golgeterului Marko Ljubinkovic în minutul 51 si Bukvici în minutul 71. De partea cealalta, Ceahlaul s-a aparat cu cap si a avut chiar sansa de a face 2-0, dar reluarea lui Cristocea din minutul 68 a fost respinsa magistral de Haisan, singurul jucator al gazdelor care a jucat ceva miercuri dupa-amiaza.

 

Universitatea Cluj – Universitatea Craiova 2-0

Agentul 007 revenise în Cetatea Baniei. Sapte meciuri fara înfrângere! Aceasta era zestrea cu care Universitatea Craiova s-a deplasat miercuri, la Cluj, pentru partida cu „lanterna” Ligii I. Din pacate pentru olteni, „Sepcile Rosii” s-au aflat în forma si au reusit sa se impuna cu 2-0.

Primul gol a venit repede, dupa 18 minute de la primul fluier al arbitrului Alexandru Deaconu. Marcator – Dorin Goga, „perla” din Moina finalizând din voleu, dupa o lovitura libera executata bine de Gigel Coman. Pâna la pauza, Goga a fost aproape de a realiza „dubla”, însa lobul sau din minutul 43 a picat pe plasa. De partea cealalta, oltenii au avut si ei doua actiuni frumoase. Prima, în minutul 28, când Dina a scapat singur cu Merlier dar nu l-a putut învinge pe belgian. A doua, pe finalul reprizei, când Florin Costea a driblat mai multi adversari, dar nu a putut finaliza din careul clujean.
Rerpiza secunda a început excelent, cu sutul lui Flavius Bad la coltul lung. Oltenii au avut însa noroc si tabela a ramas nemodificata. La poarta cealalta, Costea a fost din nou aproape de a egala. Din pacate pentru oaspeti, tot gazdele au fost cele care au marcat. În minutul 68, sutul trimis în transversala de Boudarene ajunge norocos la Bad, iar fostul atacant al Timisoarei nu mai rateaza de aceasta data, trimitând balonul în poarta lui Bornescu si stabilind scorul final al întâlnirii, 2-0 pentru clujeni.


Intră acum și în grupul de