Sunt sanse ca modernizarea E 576 pe tronsonul din judetul Suceava sa fie finalizata in acest an


Intră acum și în grupul de

Ex-prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a declarat ca a participat miercuri, la sediul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale, la o întâlnire cu reprezentantii firmei care modernizeaza portiunea Suceava-Câmpulung Moldovenesc a E 576, CCCF Grup Colas Iasi si consultantii proiectului pentru deblocarea lucrarilor, astfel încât modernizarea drumului sa fie finalizata în acest an.

În urma discutiilor, s-a stabilit ca firma constructoare sa primeasca o decizie de prelungire a termenului de executie, de la 1 mai 2008 la 30 noiembrie 2008.

Orest Onofrei a mentionat ca saptamâna viitoare va avea loc o noua întâlnire, unde va fi prezentat raportul preliminar al consultantului privind majorarea contractului, iar eventualele modificari de preturi vor fi facute doar pentru extinderea termenului de executie a lucrarii din cauze care nu tin de constructor.

Acesta a mai spus ca daca angajamentele luate de constructori vor fi respectate, la sfârsitul acestui an, modernizarea E 576 în judetul Suceava va fi finalizata, atât în ceea ce priveste calea de rulare, cât si marcaje, urmând sa fie continuate lucrari de stabilizare versanti în Pasul Mestecanis.

Firma SCCF-Grup Colas Iasi, care modernizeaza drumul pe tronsonul Suceava-Câmpulung Moldovenesc, a amenintat recent ca va rezilia contractul daca nu se accepta suplimentarea fondurilor alocate conform prevederilor legale, iar atât consultantul proiectului, cât si CNADN au fost de acord ca solicitarea firmei este justificata, dar considera ca suma suplimentara ceruta „nu este rezonabila”.


Intră acum și în grupul de