Mihăiță Negură: Finalizăm pârtia de schi din Masivul Rarău în acest an, dar trebuie să modernizăm drumul de acces pe trei kilometri


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură, a declarat că lucrările la pârtia de schi din Masivul Rarău se vor relua săptămâna viitoare sau în maxim două săptămâni în condițiile în care vremea se încălzește.

 

El a spus că urmează să semneze cu Ministerul Turismului contractul de finanțare de 4,9 milioane de lei pentru lucrările la primul tronson al pârtiei de schi.

Primarul a menționat că prin bugetul local se alocă suma de 200.000 de lei la această investiție pentru obținerea avizelor de la ISCIR, omologare, dar și studiul pentru organizarea licitației în vederea administrării pârtiei.

El a precizat că primul tronson al pârtiei de schi va fi finalizat în acest an, dar că este necesară pentru darea în folosință și modernizarea căii de acces.

”Sută la sută finalizăm tronsonul 1, omologat, cu toate avizele”, a spus primarul.

Mihăiță Negură a declarat că pentru modernizarea drumului care ajunge la pârtie, de la km 2 la km 5 a depus o solicitare de finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

El a subliniat că modernizarea acestui drum se ridică la aproape 1,5 milioane de euro pentru că trebuie executate lucrări

”Problema la pârtia din Câmpulung Moldovenesc nu e finalizarea pârtiei ci accesul la pârtie. Fără acces nu putem da drumul pentru că drumul este îngust și foarte accidentat”, a spus primarul.(N.B.)


Intră acum și în grupul de