Preşedintele SED LEX Vasile Marica cere ca SRI să retragă din ANAF și ofițerii de la Suceava, Deva sau Târgu Jiu


Intră acum și în grupul de

Președintele sindicatului din finanțe, SED LEX, Vasile Marica, a declarat, miercuri seara, că SRI ar trebui să retragă toți ofițerii din structurile ANAF.

Marica a spus la Antena 3 că în ANAF sunt circa 200 de ofițeri SRI în structura centrală, dar și în teritoriu.

”Ar trebui să retragă ofițerii din ANAF și din Suceava, Deva sau Târgu Jiu. Știu ei despre ce vorbesc”, a spus Marica în emisiune.

Serviciul Român de Informații a anunțat că directorul Serviciului a demarat procedura de retragere a celor a celor 23 de ofiţeri SRI care activau în cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, din ANAF, din anul 2014.

“Directorul SRI, dl. Eduard Hellvig, în baza unei analize, a iniţiat demersurile legale pentru încetarea detaşării ofiţerilor în cadrul ANAF”, precizează SRI potrivit Cotidianul.ro

Vasile Marica a spus că ANAF a ajuns „un câmp de bătălie” și că în structură sunt procurori, ofițeri SRI, dar și lucrători din structuri ale MAI și a apreciat că aceștia trebuie să activeze în instituțiile din care provin.

SRI a negat că numărul ofiţerilor SRI detaşaţi la ANAF ar fi fost de ordinul sutelor şi a menționat că a fost mai mic decât cel aprobat prin hotărârea CSAT, inițial fiind detaşate 28 de cadre care, în prezent, sunt în procesul de retragere etapizată.


Intră acum și în grupul de