A accidentat o minora care traversa prin loc nepermis


Intră acum și în grupul de

Zilnic, politistii suceveni cerceteaza cazuri în care sunt implicati pietoni ce sunt accidentati de autovehicule pentru ca traverseaza drumul fara sa se asigure si prin loc nepermis. Potrivit IPJ Suceava, joi, la orele 19.30, pe DJ 208 F în interiorul comunei Forasti, P. MIHAI, de 58  ani din localitate, posesor al permisului de conducere pentru categoriile „B,C, Tr” din anul  2007, în timp ce conducea autoturismul marca Dacia 1310, a surprins-o pe minora B.D. de 14 ani, localnica, care s-a angajat în traversarea drumului fara sa se asigure si prin loc nepermis, accidentând-o, fata necesitând pentru vindecare 12-14 zile îngrijiri medicale.

Conducatorul auto purta centura de siguranta, a fost testat cu aparatul, etilotest rezultatul fiind de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat, dupa care i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

„Chiar daca se deplasa regulamentar cu autoturismul marca Dacia 1310, conducatotul autoturismului nu poate fi absolvit de vina pe care o poarta, motivat de faptul ca se afla sub influenta bauturilor alcoolice si risca dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice cu o îmbibatie peste limita legala de 0,80 mg/l alcool pur în aerul respirat.

Înca o data se dovedeste ca si conducatorii cu experienta cad în extrema cealalta, încalcând prevederile art. 88 din OUG. 63/2006 alin (5).

Persoana care conduce un autovehicul sau tramvai, testata de politistul rutier cu un mijloc tehnic certificat si depistata ca având o concentratie de pâna la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, poate solicita acestuia sa i se recolteze probe biologice de catre unitatile sau institutiile medicale prevazute la alin. (1), în vederea stabilirii îmbibatiei de alcool în sânge, el depasind cu mult limita legala. Art. 87. – (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana care are o îmbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani”, comenteaza avocatul Sergiu Nichitean.


Intră acum și în grupul de