O lupoaica a atacat un cioban aflat la o stana de pe Timau


Intră acum și în grupul de

La Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc a fost internat joi seara un barbat adus de la o stâna cu multiple rani, ce a fost atacat de o lupoaica. Potrivit DSV Suceava, în cursul serii de joi, ora 19.00, Botez Liviu Costel de 40 ani, a fost atacat de o lupoaica la o stâna situata pe muntele TIMAU. Directorul DSV Suceava, a declarat vineri ca, „dupa o lupta de circa 15 minute, omul a reusit sa doboare animalul cu un par, dar a suferit muscaturi grave la fata, antebratul stâng si la spate, iar tipetele omului au fost auzite de doi vecini, care i-au sarit în ajutor si au reusit sa ucida lupoaica”.

Cetateanul grav ranit a fost dus la spitalul din municipiul Câmpulung, unde a primit îngrijirile necesare si se afla sub observatie medicala.

La fata locului s-a deplasat o echipa de medici veterinari condusa de seful DSV Suceava, corpul animalului salbatic fiind luat si dus la Laboratorul Sanitar Veterinar de Stat Suceava, pentru examen virusologic fiind suspicionata rabia.

„În cazul confirmarii, ar fi cel de-al  40-lea caz de rabie diagnosticat în 2008 în judetul Suceava si al 6-lea caz de rabie din localitatea Fundu Moldovei – doua cazuri la câine, doua la vulpe, unul la pisica si unul la lup”, a mai precizat Petrea Dulgheru. 


Intră acum și în grupul de