Targul de Pasti la editia a IX-a


Intră acum și în grupul de

Complexul Muzeal Bucovina Suceava, Sectia de Etnografie, organizeaza în zilele de 18-20 aprilie 2008 a IX-a editie a TÂRGULUI DE PASTI.

„În preajma sarbatorilor pascale, târgul ofera tuturor sucevenilor prilejul de a face noi achizitii de obiecte traditionale si nu numai, destinate acestor sarbatori.

Au fost invitati un numar de 80 de creatori populari din toate zonele etnografice ale judetului Suceava, reprezentând principalele mestesuguri traditionale : încondeiere de oua, prelucrare artistica a lemnului, pictura pe sticla si lemn, împletituri , ceramica, tesaturi, costume populare”, a declarat directorul Complexului Muzeal „Bucovina” Suceava, Emil Ursu.

TÂRGUL DE PASTI , organizat la Muzeul de Stiintele Naturii, va putea fi vizitat între orele 09 – 20.

Emil Ursu a mai adaugat ca aceasta manifestare se încadreaza în programul Sectiei de Etnografie de promovare a mestesugurilor si meseriilor traditionale, de stimulare a practicarii acestora de catre noile generatii, dar, mai ales, de impunere a valorilor autentice ale creatiei populare. „Se doreste pastrarea gustului publicului sucevean pentru produse traditionale”, a încheiat seful CMB Suceava.


Intră acum și în grupul de