Social-democratii – ingrijorati ca alimentele traditionale pascale s-au scumpit fata de anul trecut, cu 25 pana la 133 la suta


Intră acum și în grupul de

Deputatul social-democrat sucevean, Mirela Adomnicai, considera drept nejustificata cresterea, în preajma Pastelui, a preturilor la alimentele de baza. Adomnicai a declarat vineri, într-o conferinta de presa, ca majorarea necontrolata a acestora, confirma înca o data, incompetenta si incapacitatea actualei puteri de a guverna. „Ultimul an al unei guvernari care a câstigat puterea cu sloganul <sa traiti bine!>, este anul în care masa de Paste este cea mai scumpa din ultimii 18 ani”, a explicat Mirela Adomnicai, reliefând ca ouale, brânzeturile, carnea de miel sau alte alimente traditionale pascale s-au scumpit, fata de anul trecut, cu 25 pâna la 133%.   

Parlamentarul  sucevean a subliniat ca, în aceste conditii, PSD, ca singurul partid de stânga,  va interveni si va propune, în Camera Deputatilor, reducerea taxei pe valoare adaugata la alimentele de baza de la 19% la 5%. „Initiativa are sanse reale de concretizare, întrucât avem în vedere si activarea protocolului de colaborare parlamentara încheiat cu Partidul Conservator, care, de asemenea, sustine asemenea initiativa”, a explicat Mirela Adomnicai.

Totodata, deputatul cere Guvernului sa adopte masuri împotriva tendintelor de constituire în cartel a producatorilor de alimente si activare a tuturor mijloacelor de control asupra practicilor de monopol în fixarea preturilor. 


Intră acum și în grupul de