Un camion ce transporta un buldo-excavator a agatat mai multe cabluri si a rupt doi stalpi in Calugareni


Intră acum și în grupul de

Un brailean s-a ales cu dosar penal, dupa ce camionul pe care îl conducea si cu care transporta un buldo-excavator a agatat mai multe cabluri electrice si de telefonie si a rupt doi stâlpi în Calugareni. Potrivit IPJ Suceava, pe drumul national D.N. 29 A în interiorul localitatii Calugareni, E. Danut, în vârsta de 39 ani, din municipiul Braila, posesor al permisului de conducere categoriile „B, BE, CE” din 2007, în timp ce conducea autocamionul Roman Diesel tip Raba transportând în lada un buldo-escavator, când a ajuns în dreptul Caminului Cultural, datorita încarcaturii supraînaltate, a agatat si rupt mai multe cabluri, atât electrice, de joasa tensiune apartinând E-ON, cât si telecomunicatii apartinând ROMTELECOM, care traversau drumul.

Cablurile erau sustinute de doi stâlpi din beton apartinând E-ON, acestia fiind antrenati în cadere, s-au retezat de la o înaltime de circa 1,5 m, cazând la pamânt.

Ca urmare a incidentului au fost afectate trei locuinte, care au ramas fara curent electric si fara telefonie fixa, fiind sesizati reprezentantii Romtelecom si E-ON pentru remedierea defectiunilor si stabilirea prejudiciului cauzat.

Braileanului i s-a întocmit dosar penal pentru savârsirea infractiunii de „distrugere din culpa”, urmând a fi solutionat procedural. 


Intră acum și în grupul de