Si-a luat asupra sa vina producerii unui accident, pentru a-si scapa fratele – baut la volan


Intră acum și în grupul de

Pentru a-si scoate fratele basma curata, aflat la volan sub influenta bauturilor alcoolice si care s-a rasturnat din cauza vitezei, o tânara a declarat ca ea se afla la volan. Potrivit IPJ Suceava, sâmbata, în jurul orei 20.25, institutia a fost sesizata despre faptul ca pe D.N. 17, în afara localitatii Scheia, s-a produs un accident de circulatie soldat cu vatamarea corporala a unei persoane si pagube materiale.

Deplasati la fata locului, politistii au stabilit ca B. Ion, de 24 ani din comuna Stroiesti, posesor al permisului de conducere pentru categoriile B si C din anul 2002, în timp ce conducea autoturismul Dacia Logan, datorita vitezei excesive a pierdut controlul asupra directiei de mers si s-a rasturnat în santul din partea  opusa a sensului de mers. Din accident a rezultat ranirea soferului, care a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, dupa care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Mai târziu, la spital s-a prezentat B. Ana, în vârsta de 28 ani, din comuna Stroiesti, sora conducatorului auto, care a declarat ca ea ar fi condus autoturismul implicat în accident, la aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, dupa care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetarile sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a persoanei care a condus autoturismul, dupa care se va dispune procedural.

La locul accidentului a sosit imediat dupa producerea acestuia, Detasamentul de Pompieri Suceava cu o autospeciala de descarcerare si un modul SMURD. La sosirea echipajelor, s-a constatat ca un autoturism marca Dacia Logan, condus de Ionel B. a iesit în afara partii carosabile.

S-a acordat primul ajutor medical victimei, care a fost transportata la Spitalul Judetean Suceava pentru investigatii amanuntite si s-au luat masuri de protectie (s-au scos bornele la baterie si s-au verificat eventualele scurgeri de combustibil).


Intră acum și în grupul de