FOTBAL. LIGA III : Cetatea si-a deschis lista de achizitii


Intră acum și în grupul de

Oficialii gruparii de pe Areni au înaintat saptamâna trecuta primele doua nume de jucatori pe care îi vizeaza pentru un eventual transfer la Cetatea. Astfel, conducerea clubului sucevean a purtat zilele trecute discutii preliminare cu omologii lor ieseni pentru achizitionarea jucatorilor Bogdan Stiubei si Alexandru Buhusi, fotbalisti ce îmbraca în prezent tricoul formatiei secunde din Copou.

„Am avut o discutie de principiu cu presedintele clubului iesean, Sorin Boca, imediat dupa partida directa. Suntem în cautarea unui junior care sa ne ajute în viitoarea editie de campionat, iar Buhusi este una dintre variantele pe care le vom lua în considerare în perioada de transferuri din vara”, a precizat presedintele Cetatii, Dumitru Moldovan.

De partea cealalta, antrenorul Politehnicii II Iasi, Adrian Kereszy spune ca mutarea celor doi fotbalisti pe Areni ar însemna o pierdere pentru echipa sa, recunoscând totodata ca transferurile nu sunt batute în cuie. „Stiubei si Buhusi ar putea fi cedati în virtutea bunelor relatii existente între Politehnica si Cetatea, dar asta numai din vara. Informatia m-a surprins oarecum, deoarece plecarea celor doi ar însemna o pierdere pentru echipa noastra. Stiubei a cochetat în dese rânduri cu prima echipa si detine calitatile necesare unui atacant pentru a evolua la o formatie de top, în timp ce Buhusi este un jucator care îsi va termina junioratul abia la finalul sezonului viitor, lucru ce ar avantaja o echipa de liga secunda”, a declarat Adrian Kereszy.

Stiubei si Buhusi se numara printre artizanii înfrângerii suferite de Cetatea Suceava, acum doua etape, în Copou, primul reusind sa înscrie golul victoriei pentru gruparea ieseana.

Prestatia jalnica afisata de formatia suceveana în ultima etapa nu a ramas fara repercursiuni în cadrul lotului de jucatori. Astfel, la finalul întâlnirii dintre Cetatea si Raraul, conducerea clubului de pe Areni a decis sa-i excluda definitiv din lot pe atacantii Adrian Caragea si Tomaz Donizete. Motivele invocate de oficialii suceveni sunt atât slabele prestatii avute de jucatori în ultima perioada, cât mai ales viata sportiva necorespunzatoare carierei de fotbalist. „Ce exemplu pot sa ofere acesti jucatori, când stau pâna dimineata prin barurile din oras, si asta chiar în ziua premergatoare meciului!? Am luat aceasta decizie de comun acord cu Marian Pana, în ciuda faptului ca avem un lot restrâns de jucatori”, a declarat presedintele gruparii de pe Areni, Dumitru Moldovan.

Tomaz Donizete a reusit sa adune pe parcursul actualei stagiuni 20 de partide si 4 goluri în tricoul Cetatii, întelegerea dintre atacantul brazilean si clubul de pe Areni urmând sa expire în aceasta vara.

Într-o situatie mult mai ingrata se afla Adrian Caragea, atacantul adus sub forma de împrumut de Politehnica II Iasi, bifând 8 prezente si un singur gol sub culorile „galben-albastre”.

O mâna de ajutor pentru atacantul iesean ar putea veni chiar de la fosta sa echipa, antrenorul Adrian Kereszy fiind dispus sa-l reprimeasca în cadrul lotului din Copou. „Noi suntem gata sa-l reprimim la Poli II, întrucât era un atacant care a marcat de multe ori pentru echipa ieseana. Probabil trece printr-un moment de ratacire, specific vârstei, fapt pentru care întâmpina si aceste probleme la Suceava”, a precizat tehnicianul celor de la Politehnica II.


Intră acum și în grupul de