FOTBAL liga I : Remiza spectaculoasa in Banat


Intră acum și în grupul de

Poli Timisoara – Dinamo     1 – 1

Scorul de 1-1 a „bântuit” echipele ce au jucat sâmbata în cadrul etapei a XXIX din Liga I, deznodamântul derbiului Politehnica Timisoara – Dinamo Bucuresti fiind exact acelasi. În schimb, partida disputata pe „Dan Paltinisanu” a oferit un spectacol total, cu eliminari, tribune animate de suporteri incredibili, actiuni de toata frumusetea si, bineînteles, decizii ale arbitrilor care au fost contestate vehement.

Prima repriza a debutat sub dominatia oaspetilor, „câinii” nereusind sa profite de cornerul executat slab de Adrian Cristea în minutul 5. Popa a intervenit apoi la un balon care îi era destinat lui Danciulescu, ca raspunsul timisorenilor sa vina doua minute mai târziu, Luchin trimitând balonul în bara, dupa ce fusese servit excelent de Artiom Karamian, din lovitura libera. Ocaziile au oscilat apoi între cele doua porti, Danciulescu, Ganea si Miranda nereusind sa îsi treaca numele pe tabela. Banatenii au mai beneficiat de o lovitura libera în minutul 18, dar dinamovistii au reusit sa respinga si sa iasa pe contraatac. Danciulescu si Miranda s-au aflat în situatii bune de a marca, dar ambii au fost surprinsi, pe rând, în pozitie de ofsaid. Abiodun a dat mari emotii celor din “Stefan cel Mare” la patrunderea sa în careu, dar sutul puternic a ocolit cu putin bara, în minutul 24. Imediat, Cristea a raspuns cu un „trasor” de la 25 de metri, dar Popa a avut un reflex de zile mari, reusind sa respinga balonul.

Miranda s-a aflat în fata golului trei minute mai târziu, dar Luchin a intervenit extraordinar, deposedându-l pe atacantul sud-american exact înaintea sutului. Marian Aliuta si-a încercat si el norocul în minutul 35, în zadar însa, lovitura libera batuta de el trecând cu mult peste transversala. A urmat o noua ratare marca Adrian Cristea, jucatorul dinamovist pasându-i portarului Popa din pozitie excelenta, dupa ce reusise sa scoata din joc mai multi adversari. Lobont si-a aparat poarta eroic, intervenind cu siguranta în fata lui Artiom Karamian, cu pretul unei accidentari.
Ostilitatile s-au derulat cu aceeasi intensitate si în partea a doua, Vranjkovici trimitând un balon cu capul, mult pe lânga poarta adversa. Abiodun s-a trezit cu mingea la picior în minutul 52, dar Moti a intervenit în ultima instanta, pentru a bloca sutul din interiorul careului. Danciulescu si Cristea au pus „tirul” pe poarta banatenilor, dar, de fiecare data, mingea a refuzat sa intre în plasa.

Dinamovistii au reusit sa dea lovitura în minutul 64, atunci când Danciulescu a transformat fara emotii penaltiul acordat de arbitrul Cristi Balaj. Centralul a indicat punctul cu var dupa un fault comis de Luchin, care a si fost trimis la cabine, dupa ce a vazut al doilea cartonas galben. Bucuria „câinilor” a durat doar trei minute, caci Timisoara a reusit egalarea, dupa o actiune elaborata, care a plecat din ofsaid. Ganea a fost lansat de Artiom Karamian, a patruns în careu si a pasat excelent în stânga, acolo unde Rusici a îndeplinit o simpla formalitate. Toata nebunia s-a mutat apoi la poarta aparata de Popa, omul dintre buturile Politehnicii Timisoara iesind afara din careu cu mingea în mâna, motiv pentru care centralul a indicat lovitura libera. Brezinsky nu s-a putut abtine sa nu conteste decizia, primind astfel doua cartonase galbene în doar câteva secunde, plecând dezamagit spre cabine. Asaltul a continuat în „16-le” banatean, dar Bostina, Danciulescu, Margaritescu si Pulhac nu au mai putut schimba tabela de marcaj pâna la final.

„Câinii” au parasit stadionul în huiduielile publicului, vizibil deranjati ca nu au reusit sa îsi adjudece victoria pe finalul meciului, dupa ce adversarul ramasese în opt jucatori de câmp. Timisorenii s-au retras la cabine oarecum fericiti de punctul obtinut pe teren propriu, daca e sa tinem seama de ce au trebuit sa îndure în ultimele zece minute. În spatele lor a ramas o arena care a gazdui sâmbata seara un spectacol de zile mari, asa cum ne-am dori sa vedem la toate confruntarile din Liga I.

Poli Timisoara: Popa – Badoi, Brezinsky, Luchin, Milhazes – Abiodun (Ratiu, 89), Aliuta (Vrsic, 66), Borbely, Artiom Karamyan – Ganea, Arman Karamyan (Rusic, 58). Antrenor: Dusan Uhrin

Dinamo: Lobont – Blay, Moti, Goian, Pulhac – Cristea, Margaritescu, Vranjkovic (Bostina, 55), C. Munteanu (Torje, 66) – Danciulescu, Miranda (Zicu, 74). Antrenor: Cornel Talnar.

 

Ceahlaul P. Neamt – Dacia Mioveni          1 – 1

Dacia lui Netoiu a pornit de la prima „cheie”, Robert Neagoe reusind sa marcheze în minutul 7 dupa o faza suspecta de ofsaid. Frasineanu a sutat puternic din lovitura libera, iar portarul Catalin Multescu a respins gresit pâna la picioarele adversarului sau, care nu l-a iertat. Dupa marcarea primului gol, Dacia s-a transformat în arhicunoscuta „autobaza” a lui Sorin Cârtu, aparându-se cu toti jucatorii în fata atacurilor moldave. Cristocea, Doicaru si Bugaiev nu au putut sparge defensiva adversa, iar scorul de la pauza le era favorabil oaspetilor.

Dupa iesirea de la cabine, echipa lui „Pinalti” a jucat totul pe cartea atacului, nemtenii fiind decisi sa marcheze cât mai repede. Croitoru nu a reusit sa îsi treaca numele pe tabela în minutul 48, lovitura libera batuta de el neavând un deznodamânt fericit. Doicaru era cât pe ce sa înscrie în minutul 60, dar a luftat incredibil la sase metri de poarta lui Stanca. Egalarea s-a produs în cele din urma cu 20 de minute înainte de final, Gmamdia transformând penaltiul acordat de Alexandru Deaconu, dupa un hent al lui Vladu.

Cu toate ca fotbalistii Ceahlaului au cautat cu disperare golul victoriei, acest lucru nu s-a mai întâmplat pâna la finele partidei. Meciul s-a încheiat cu scorul de 1-1, ambele echipe punând în „pusculita” câte un punct, mult prea putin pentru lupta costisitoare cu retrogradarea.

Ceahlaul: Multescu – Mala (Croitoru, 41), Nandinga, Cebotaru, Doicaru – Badescu (Gmamdia, 56), Barna (Mircea Oprea, 65), Forminte, Rusmir – Bugaiev, Cristocea. Antrenor: Viorel Hizo.

Dacia: Stanca – Ghindeanu, Daouda, Voicu, Vladu – Balauru (Mihai Olteanu, 61), R. Neagoe, A. Neagoe (Sorin Trofin, 73), Frasineanu – Cr. Bratu (Chiacu, 83), Savu. Antrenor: Sorin Cârtu.

 

Universitatea Craiova – Otelul Galati      1 – 1

Universitatea Craiova a primit sâmbata vizita celor de la Otelul Galati, în primul meci al etapei cu numarul 29 din Liga I. Oltenii puteau sa îsi treaca victoria în cont, dar au ratat enorm pe parcursul primei reprize, remizând în cele din urma cu elevii lui Petre Grigoras.

Oltenii au fortat înca de la debutul partidei, Mihai Dina trimitând cu capul un balon ce a lovit bara portii adverse, în minutul 6. „Otelarii” si-au revenit repede si s-au repliat, dând marea lovitura dupa un sfert de ora de joc. Emil Jula a centrat bine de pa parte stânga, iar Silviu Lung jr. a ramas neputincios în fata „capului” trimis de Gabriel Paraschiv. Wobay a purtat apoi actiunile ofensive ale Craiovei, dar sutul sau din minutul 22 a fost retinut fara probleme de Kolev.

Trei minute mai târziu, gazdele puteau egala dupa o actiune a lui Rose, însa balonul trimis de el în fata portii nu a fost împins în plasa de catre Prepelita, care a trecut milimetric pe lânga gol. Andrei prepelita a continuat seria ratarilor incredibile, el irosind doua ocazii bune dupa jumatate de ora de joc. În partea cealalta, galatenii l-au facut „erou” pe Lung jr., care a reusit sa scoata toate baloanele trimise de atacantii adversi. Egalarea a venit în minutul 42, Dina reusind o lovitura superba de cap, dupa o centrare a lui Gângioveanu.

Repriza secunda a debutat cu un fotbal plictisitor, finalul meciului fiind mai animat de atacurile gazdelor. Sutul lui Paraschiv din minutul 52 a nimerit în blocaj, iar Wobay a dat raspunsul un sfert de ora mai târziu, dar balonul trimis de el a fost respins de portarul Otelului. Ciprian Deac putea aduce galatenilor toate cele trei puncte în minutul, 85, dar lovitura libera batuta magistral a fost respinsa de Silviu Lung jr., care a impresionat pe absolut toata lumea la meciul de debut, gratie intervantiilor sale.

Meciul s-a încheiat cu scorul de 1-1, remiza care nu ajuta prea mult niciuna dintre cele doua echipe. De remarcat este faptul ca oltenii au jucat mai putin spectaculos ca în etapele precedente, iar Otelul a reusit sa plece din deplasare cu un punct, chiar daca antrenorul lor nu a fost prezent la aceasta partida.

„U” Craiova: Lung – Mitchell, D. Stoica, Barboianu, Dilevski – Dina (Lutu, 60), Rose, Gângioveanu, Prepelita (Craciun, 83)– Ionescu (Gaman, 68), Wobay. Antrenor: Nicolo Napoli.
Otelul: Kolev – Ad. Ionescu, Viglianti (L. Iorga, 63), G. Paraschiv, S. Ilie – Ad. Salagean, S. Costin, Deac (Labukas, 90), Giurgiu – D. Stan, E. Jula (Elek, 80). Antrenor: Petre Grigoras.


Intră acum și în grupul de