Polonez decedat, scos de echipele de descarcerare dintre fiarele contorsionate ale cabinei autotrenului pe care il conducea


Intră acum și în grupul de

Drumul european E576, în zona localitatii sucevene Poiana Stampei, a fost scena unui accident mortal de circulatie dupa ce un tir condus de un cetatean polonez s-a rasturnat, acesta din urma decedând din cauza impactului. Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” Suceava, Detasamentul de pompieri Vatra Dornei împreuna cu politia comunei Poiana Stampei a intervenit cu doua autospeciale si un echipaj SIAMUD marti, la ora 07:52, pentru descarcerarea unei persoane implicate într-un accident rutier în localitatea Poiana Stampei, pe DN 17.

Când echipajele au ajuns la fata locului, au gasit un autotren DAF rasturnat pe partea dreapta a sensului de mers. În urma evenimentului, conducatorul auto, Piotr Z., în vârsta de 27 de ani, de nationalitate polon, era încarcerat si decedat în cabina autotrenului. Pompierii au descarcerat victima si au luat masuri de protectie- au scos bornele la baterie si s-a asigurat zona datorita scurgerilor de combustibil din rezervor.

Întreaga operatiune a fost încheiata la orele 09.55.  

Potrivit IPJ Suceava, autotractorul marca „DAF” înmatriculat în Polonia, încarcat cu baloti de hârtie, datorita neadaptarii vitezei de deplasare la conditiile de drum, într-o curba deosebit de periculoasa la stânga, a pierdut controlul asupra directiei de mers, parasind partea carosabila si s-a rasturnat la o diferenta de nivel de 7 m pe partea dreapta, în afara carosabilului.

În cadere, autovehiculul a distrus stâlpul portal electric cu nr. 54, ale carui fire traverseaza drumul national. La fata locului s-au deplasat reprezentantii E-ON Vatra-Dornei pentru remedierea defectiunii, iar lucratorii Politiei Municipiului Vatra-Dornei au asigurat fluidizarea traficului cu doua echipaje.
 


Intră acum și în grupul de