Gater din Moldovita, incendiat intentionat


Intră acum și în grupul de

Un gater din comuna suceveana Moldovita, localitatea Demacusa, a fost incendiat în noaptea de luni spre marti, de persoane ramase deocamdata necunoscute. Marti, la ora 00.04, s-a dat alarma, iar Grupa operativa a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Suceava împreuna cu Detasamentul de pompieri Câmpulung Moldovenesc si Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta Moldovita si Vatra Moldovitei au intervenit cu cinci autospeciale pentru localizarea si stingerea incendiului izbucnit la gospodaria si gaterul ce apartin lui George B. din comuna Moldovita.

Potrivit ISU Suceava, la sosirea garzii de interventie ardea adapostul de animale, cladirea gaterului, acoperisul casei, acoperisul bucatariei de vara si garaj si alte anexe gospodaresti, existând pericolul de propagare la depozitul de materiale lemnoase si alte patru gospodarii învecinate.

Pompierii au luptat cu flacarile mai bine de 4 ore, fiind distruse bunuri casnice, mobilier, motoare electrice, doua motofierastraie, adapostul de animale pe o suprafata de 120 mp, cladirea gaterului pe o suprafata de 200 mp, acoperisul casei pe o suprafata de 120 mp, acoperisul bucatariei si al garajului pe o suprafata de 55 mp si anexe gospodaresti pe o suprafata de 60 mp, pagubele fiind estimate de proprietar la 100.000 lei.

Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a avut drept cauza folosirea intentionata a sursei de aprindere pentru a provoca incendiu de catre o persoana necunoscuta, mai exact un rest de tigara a fost aruncat în podul cu fân.

Pompierii au reusit sa salveze bunuri gospodaresti, depozitul de material lemnos si patru gospodarii învecinate, în valoare de cca 525.000 lei.  

Mai trebuie mentionat ca proprietarul a sarit la bataie la pompierii veniti la fata locului sa stinga focul, acesta fiind chemat ulterior la postul de politie.


Intră acum și în grupul de