Primarul Ion Lungu: Mă strânge în spate că se va aglomera traficul din nou. El a anunțat mai multe măsuri de fluidizare a traficului pe Calea Unirii


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, mai multe măsuri care ar putea duce la fluidizarea traficului pe Calea Unirii.

„Vreau ca în cel mai scurt timp să soluționăm și să fluidizăm traficul pe Calea Unirii. Mă strânge în spate când mă gândesc că se apropie Sărbătorile pascale și se va aglomera traficul din nou”, a spus Lungu.

El a arătat că sunt mai multe măsuri pe care urmează să le implementeze.

Astfel, în ceea ce privește circulația dinspre Bazar către oraș o măsură este desființarea trecerii de pietoni de la Bazar.

„Acolo, ca alternativă, să se poată trece pe sub podul peste râul Suceava”, a spus primarul.

Totodată se va realiza o bandă suplimentară către Bazar și către ConBucovina prin parcarea de la Policlinica Bethesda, astfel încât să se meargă pe trei benzi, iar pe o bandă circulația să nu fie fragmentată dinspre Burdujeni spre oraș.

„Va fi nevoie să facem un sens giratoriu provizoriu pe strada Traian Vuia”, a spus primarul care a menționat că a avut discuții cu Poliția în acest sens.

În ceea ce privește sensul de mers dinspre oraș spre Burdujeni, va fi desființată trecerea pentru pietoni de la Lidl, dar că pentru aceasta este nevoie să fie construită o pasarelă metalică.

El a anunțat că a avut discuții cu reprezentantul unei firme care a realizat astfel de lucrări în Constanța și că se analizează soluțiile constructive.

Totodată, se va anula accesul spre stânga de la Shopping City Suceava și ieșirea spre Botoșani astfel încât se va merge până la sensul giratoriu.

„Voi avea discuții cu agenții economici din zonă pentru că toți trebuie să facă un compromis”, a spus Lungu care a arătat că pietonii vor trebui să parcurgă distanțe ușor mai mari pentru a traversa, dar că și șoferii vor trebui să meargă mai mult.

Primarul a mai spus că semaforul din apropierea Dedeman va fi anulat și montat la mijlocul distanței dintre Ambro și Dedeman, acolo urmând să fie realizată noua trecere pentru pietoni.

Pentru Shopping City Suceava se va amenaja o bandă dinspre piața en-gross, prin fața clădirii Poștei pentru a fi o bandă doar „înainte” pentru a nu se bloca circulația.

„Sunt măsuri care vor fi puse în aplicare în perioada următoare, unele chiar foarte repede, cum ar fi desființarea trecerilor pentru pietoni care sper că vor aduce o eficiență în fluidizarea traficului în zonă”, a mai spus Lungu.


Intră acum și în grupul de